Dolar (USD)
32.34
Euro (EUR)
34.74
Gram Altın
2454.33
BIST 100
10218.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Elektronik Sigara Ne Kadar Sürede Etki Gösterir?

Sigara uzun yıllardır kullanılan ve insan vücuduna oldukça zararlı etkileri olan bir tütün mamülüdür.
Elektronik Sigara Ne Kadar Sürede Etki Gösterir?
27 Mart 2017 17:12:00
Sigara uzun yıllardır kullanılan ve insan vücuduna oldukça zararlı etkileri olan bir tütün mamülüdür.

Sigara tiryakileri potansiyel bir kanser hastası konumunda görünmektedir. Akciğer kanseri başta olmak üzere birçok kansere yol açan ve zamanla bazı organlarda ciddi tahribatlara yol açmaktadır. Sigaranın zararlı etkileri kısa sürede farkedilmez ise kalıcı hasarlara hatta ölüme sebebiyet verebilmektedir. Hal böyle olunca sigaraya bağımlı olarak hayatını sürdüren kişiler sigara kullanımını bırakmak için birçok farklı mücadele yolunu denemektedir. Ancak sigara bırakmak oldukça zorlu bir süreçtir. Bırakma süresi kişiden kişiye farkllık gösterse de sigara kullanımını bırakmak imkansız değildir. Bu noktada birçok tedavi yönteminin yanı sıra elektronik sigara da sigarayı bırakmada kullanılan destekleyici bir ürün olarak karşımıza çıkmaktadır.

Elektronik Sigara İle Sigara Bırakma

Sigara içeriğinde birçok zararlı maddenin bulunması nedeni ile kişilere bağımlılık yaratmaktadır. Başta nikotin olmak üzere binlerce kimyasal ve zehirli maddenin vücut tarafından alınması hem aktif içicileri hem de pasif içicileri olumsuz yönde etkilemektedir. Anca elektronik sigara sigara içme arzusunu bastırarak hem psikolojik hem de fizyolojik olarak bağımlılığı sonlandırabilmektedir.

Elektronik Sigara Kullanımı Nasıldır?

Pek çok kişi tarafından sigarayı bırakma sürecinde en önemli destekleyici olarak kabul edilen e-sigara ile sigarayı kolaylıkla bırakmak mümkündür. Tıpkı sigara gibi ağız yolu ile kullanılan ürün içerisinde bulunan ve kanserojen madde içermeyen likit ile duman yerine buhar salımı yapmaktadır. Bu şekilde sigara bağımlısı kişi sigara içme arzusunu bastırmakta ve pasif içicilerin bu durumdan etkilenmesinin önüne geçmektedir. Toplum tarafından sigara içen insanlara karşı birtakım değer yargıları bulunmaktadır. Bu değer yargıları çoğu zaman olumsuzdur. Hiç bir kimsenin çevreye ve üçüncü kişilerin sağlığına zarar verme hakkı yoktur. Bu durum sonucunda kapalı alanlarda tütün mamüllerinin tüketimi yasaklanmıştır. Ancak elektronik sigara bir tütün mamülü sayılmadığı için dilediğiniz her ortamda kullanılabilmektedir. E-sigara ile sigara bırakma kişiden kişiye değişkenlik gösterebilmektedir. Daha fazla çeşit ve likit modelleri için iyibuhar.com sitemizi ziyaret edebilir ve sorularınızı bizlere iletebilirsiniz. Ancak sigara konusunda paradigma değişikliği yaratan ürünlerin başında gelmesi ve kişinin sağlığını sigaraya oranla %95 daha az zararlı etkisinin bulunması sebebi ile tercih nedeni olmaktadır. Ancak e-sigara kullanmak isteyen kişilerin güvenilir kanallardan orjinal ürünleri alması bu noktada önem arz etmektedir.