Dolar (USD)
32.94
Euro (EUR)
35.70
Gram Altın
2528.18
BIST 100
10891.42
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Elon Musk'tan X kullanıcılarını üzecek açıklama

Tesla ve SpaceX şirketlerinin CEO'su olan Elon Musk, X sosyal medya uygulamasına erişebilmek için tüm kullanıcıların ücret ödemek zorunda kalabileceğini ifade etti.
Elon Musk'tan X kullanıcılarını üzecek açıklama
19 Eylül 2023 11:22:17
Tesla ve SpaceX şirketlerinin CEO'su olan Elon Musk, X sosyal medya uygulamasına erişebilmek için tüm kullanıcıların ücret ödemek zorunda kalabileceğini ifade etti.

BBC'nin haberine göre, Musk, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşmesinde, X platformuna yönelik açıklamalarda bulundu.

‘Bot ve sahte hesaplardan kurtulmanın tek yolu’

Tüm kullanıcıların, platforma erişebilmesi için aylık ödeme yapmasını gerektirebilecek bir sisteme geçiş yapmayı düşündüklerini ifade eden Musk, bunun platformdaki "bot ve sahte hesaplardan" kurtulmak için bir çözüm yolu olabileceğini kaydetti.

Musk, "Düşük kademeli bir fiyatlandırma sistemi kullanacağız. Bu daha uzun bir tartışma, ancak bana kalırsa bu uygulama, platformdaki bot ordusuna karşı tek savunma yöntemi." dedi.

Musk, Netanyahu’ya antisemitizme karşı olduğunu söyledi

Musk, görüşmede "antisemitizm" konusunu da ele aldı

Musk, Başbakan Netanyahu ile görüşmesinde, X platformundaki "antisemitizm" içerikli paylaşımlara da değinerek, bunların hepsine karşı olduğunun altını çizdi.

Platformda, ifade özgürlüğü ve içerik denetimi arasındaki dengeyi tutturmanın zor olduğunu kabul eden Netanyahu da Musk'ı bu dengeyi doğru kurmaya çağırdı.

x_6692dd41d93308e62adc1fb6cd213815.jpg

X ne zaman kuruldu?

Şu anda X olarak yeniden markalaşan Twitter, Twitter, Inc. şirketinin halefi olan Amerikan X Corp. şirketi tarafından işletilen çevrim içi bir sosyal medya ve sosyal ağ hizmetidir. Twitter'da kullanıcılar "tweet" olarak bilinen metinler, fotoğraflar ve videolar yayınlayabilir. Kayıtlı kullanıcılar tweet atabilir, tweetleri beğenebilir, "retweet" edebilir ve diğer kayıtlı kullanıcılara doğrudan mesaj (DM) gönderebilirken, kayıtsız kullanıcılar yalnızca herkese açık tweetleri görüntüleyebilir. Amerika Birleşik Devletleri dışındaki Twitter (veya X) kullanıcılarına yasal olarak İrlanda merkezli Twitter International Unlimited Company tarafından hizmet verilmekte olup, bu durum söz konusu kullanıcıları İrlanda ve Avrupa Birliği veri koruma yasalarına tabi kılmaktadır.

Twitter; Jack Dorsey, Noah Glass, Biz Stone ve Evan Williams tarafından Mart 2006'da kuruldu ve aynı yılın Temmuz ayında faaliyete geçti. Eski ana şirketi Twitter, Inc. merkezi San Francisco, Kaliforniya'daydı ve dünya çapında 25'ten fazla ofisi vardı. 2013'te en çok ziyaret edilen 10 internet sitesinden biri oldu ve "İnternetin SMS'i" olarak tanımlandı. 2022'den itibaren Twitter'ın aylık 368 milyondan fazla aktif kullanıcısı vardı. Uygulamada, tweetlerin büyük çoğunluğu azınlıktaki kullanıcılar tarafından atılmaktadır. 2020 yılında yaklaşık 48 milyon hesabın (tüm hesapların %15'i) sahte olduğu tahmin ediliyordu.

27 Ekim 2022'de iş adamı Elon Musk Twitter'ı 44 milyar ABD doları karşılığında satın aldı. Satın alma işleminden bu yana platform, nefret söylemi içeren içeriklerin arttığı iddiası ile eleştirildi. Ancak bu iddiaların aksine Musk, kullanıcı sayısındaki artışa rağmen platformdaki nefret söylemlerinin azaldığını iddia etmiştir. 20 Aralık 2022'de Musk, yerine yeni bir CEO bulunmasının ardından CEO'luk görevinden istifa edeceğini açıkladı. 12 Mayıs 2023'tede, yaklaşık altı hafta içinde CEO'luk görevinden istifa edeceğini ve NBCUniversal'ın eski reklam satış müdürü Linda Yaccarino'nun yeni CEO olacağını açıkladı. Temmuz 2023'te, Musk Twitter'ın isminin X olarak değiştirileceğini ve Twitter'ın kuş logosunu aşamalı bir şekilde kaldırılacağını duyurdu

VF kat sağ