Dolar (USD)
32.34
Euro (EUR)
34.74
Gram Altın
2454.33
BIST 100
10218.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

En Güzel Sözler'in ödül töreni yaklaştı

Siyer Vakfı tarafından organize edilen "Alemlere Rahmet Uluslarası Kısa Film Yarışması"nın ödül töreni 18 Şubat'ta yapılacak. Bu sene "En Güzel'in Sözleri" temasıyla yapılan yarışmaya 343 eserin başvurduğu öğrenildi.
En Güzel Sözler'in ödül töreni yaklaştı
15 Şubat 2018 10:12:00
Siyer Vakfı tarafından organize edilen "Alemlere Rahmet Uluslarası Kısa Film Yarışması"nın ödül töreni 18 Şubat'ta yapılacak. Bu sene "En Güzel'in Sözleri" temasıyla yapılan yarışmaya 343 eserin başvurduğu öğrenildi.

HABER MERKEZİ

SİYER Vakfı, geleneksel hale getirdiği Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Yarışması 4. yıl çalışmaları 18 Şubat'ta ödül töreni ile taçlanıyor. Başladığı 2014 yılında 50 filmin katıldığı Alemlere Rahmet Kısa Film Yarışmasına 2. Yılda 103 film katıldı. Yarışma 2016 yılında uluslararası bir kimlik kazandı ve 30 yakın ülkeden 143 yönetmen ve yapımcının filmlerinin katılımıyla tamamlandı. Siyer Vakfı tarafından düzenlenen yarışma için her yıl bir tema açıklanıyor ve yönetmenlerin filmlerini bu temaya uygun olarak hazırlaması gerekiyor.

Tema En Güzel Sözler

"En Güzel'in Sözleri" temalı 4. Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Yarışmasına, 343 eser başvuruda bulundu. Ön jüri değerlendirmesinden sonra, ana jüri heyetinin değerlendirmesi ile derecelerin belirleneceği yarışmada, Siyer Vakfı tüm jüri üyeleri ve finalistleri ödül töreni haftasında İstanbul'da misafir edecek.

Jüride kimler var?

Yarışmanın Ön Jürisi şu isimlerden oluştu: Abdulhamit Güler, Eda Tezcan, İhsan Kabil, Kubilay Erkan Yazıcı, Seyid Çolak ve Sinan Sertel.

Bu sene ilave Senaryo ve Animasyon kategorilerinin de açıldığı yarışmada her kategori için yine uluslararası bir jüri heyeti oluşturuldu.

Kısa Film Kategorisi Jüri Heyeti: Filistinli yönetmen Emat Burnat, İngiltere'den İslam Alimleri ve Kutsal Topraklar üzerine filmleriyle tanınan yönetmen Ovidio Abdullatif Salazar ve Hindistan'dan yönetmen Salim Ahmed, Ali Osman Emirosmanoğlu, Atalay Taşdiken, Bahadır Yenişehirlioğlu, Sibel Eraslan ve Şafak Tavkul.

Senaryo Kategorisi Jüri Heyeti: Ahmet Mercan, Emre Konuk, Elif Eda Karagöz, Gökhan Yorgancıgil, İskender Pala, Yıldız Ramazanoğlu ve Yusuf Ziya Gökçek.

Hanzala'nın babası

İlk sene Safa Önal, ikinci sene Hasan Nail Canat, üçüncü sene Mustafa Akkad'ın onur konuğu olduğu ödül töreninde bu sene onur konuğu Filistin'in mücadelesinin sembolü haline gelen Hanzala karakterinin babası Naci el-Ali olacak. Naci el-Ali ile ilgili bir tanıtım filminin gösterileceği ve onuruna Filistin Büyükelçisi Faed Mustafa'ya bir plaket vereceği belirtildi.

Sinema söyleşileri

Ayrıca yine Gala ve Ödül Töreni haftasında sinema söyleşilerinin yapılacağı özel oturumlarla jüri heyetini, katılımcılar ve sinema severler ile buluşturmayı planlayan Siyer Vakfı sinemanın bir tebliğ aracı olarak kullanılması gerektiğinden hareketle sinemaya yeni bir bakış açısı getirerek yarışmalar, söyleşiler, atölyeler ile ciddi anlamda katkıda bulunuyor.

Ödül töreni

Kısa Film, Senaryo ve Animasyon kategorilerinde toplam 100.000 TL. ödülün verileceği yarışmanın ödülleri Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'un teşrifleriyle 18 Şubat 2018 tarihinde Haliç Kongre Merkezi'nde yapılacak Gala ve Ödül Töreni ile takdim edilecek.