Dolar (USD)
32.34
Euro (EUR)
34.74
Gram Altın
2454.33
BIST 100
10218.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

En Ucuz İzmir İstanbul Uçak Biletleri Burada!

İzmir'de Gezilecek Yerler
En Ucuz İzmir İstanbul Uçak Biletleri Burada!
28 Şubat 2017 20:19:00
İzmir'de Gezilecek Yerler

Ege'nin lezzetine ne yapsak doyum olmuyor. Denizi ayrı deniz, havası ayrı hava, yeşili ayrı yeşil. Mavinin, yeşilin, toprağın böylesine yakıştığı kaç kara parçası kaldı ki elimizde? Boşuna demiyorlar canım Ege'nin incisi diye. Ziyadesiyle hakkı. Tarihi konak meydanında hatıra fotoğraflarınıza yenilerini ekleyip deniz kıyısında demlenmiş bir çayın sıcaklığını almak istiyorsanız İzmir doğru adres. Efes Antik Kenti'nin korunmaya alınması göğsümüzü kabartıyor. Hadi gidelim de oraları görelim. Kolonların asırlık ihtişamı bunu hakediyor. Şirince'yi görmeden nereye kuzum? Kıyamet sadece orada kopmayacaktı hatırlau2026 hakkı da böylesine güzel bir sihirle kurduğu bu düzeni, yeşili, havayı görkemi nasıl bozsun yaradan? Kalkın Şirince'yi görmeye gidelim. Bilet al sitesi üzerinden en ucuz fiyatlarla otobüs bileti ve uçak bileti alımı gerçekleştirebilirsiniz.

Kordon Boyu: İzmir Ege'nin incisidir. Gezilecek ve görülecek bir sürü yeri vardır. Bunlardan ilki olarak Kordon Boyu'yla başlayalım. Burası denize bakan şirin mi şirin kafelerle doludur. Ailenizle keyifli bir hafta sonu geçirmek istiyorsanız, denize manzaralı bu güzel kafelere uğrayabilir, ya da deniz manzaralı alışverişin tadını çıkartabilirsiniz.

Doğal Yaşam Parkı: Bu park 30 Kasım 2008'de açılmıştır. İzmir Büyükşehir Belediyesi kurmuştur.Başka ülkelerden getirilen hayvanlara burada doğal yaşamları sunulmuştur.Ailenizle gelip gezebileceğiniz mükemmel bir doğal yaşama alanıdır.

Alsancak: İzmir'in Konak ilçesine bağlıdır. Alsancak İzmir'in en nadide müthiş görselliği olan yerlerinden biridir. Gündüz deniz manzarası gece müthiş ışıklandırmasıyla şehrin insanlarına ve turistlere görsel şölen sunmaktadır.

Efes Antik Kenti: Ege'nin masmavi sularının kenarına kurulmuş sıcak ve renkli şehri İzmir görülmeye değer illerimizin başında gelenlerinden biridir. Bir ticaret ve sanayi şehri olan İzmir, aynı zamanda önemli bir turizm merkezidir. Kalabalık illerimizden biri olan İzmir'de görmeniz gereken tarihi ve doğal güzelliklerinin sayısı oldukça fazladır. Meydanlarıyla, kendine özgü gelenekleriyle, renkli gece hayatı ve eşsiz lezzetleriyle İzmir şehrini mutlaka ziyaret etmelisiniz. İzmir'de gezerken görmek isteyebileceğiniz önemli yerlerden biri Efes Antik Kenti'dir. Sadece ülkemizin değil, dünyanın da sayılı antik kentlerinden biri olan Efes, Selçuk ilçesinde yer alır. Bu müthiş tarihi yapı sizi çağlar öncesine götürecektir.

Antik dönemlerine yaptığı ev sahipliğiyle bilinen İzmir günümüzde hem tarihi dokusu hem de doğal güzellikleri ve doyumsuz bir tatil imkanı ile her yıl yerli ve yabancı turistlerin akınına uğramaktadır. Doğal güzellikleri keşfetmek istediğinizde ve İzmir'i tepeden seyretmek istediğinizde yapmanız gereken şey Teleferik Balçova keyfi olacaktır.

Teleferik ile 3 dakikalık bir yolculukla ulaşabileceğiniz piknik alanında tertemiz havayı içinize çekebilir ve İzmir'in eşsiz manzarasını seyredebilirsiniz. Gittiğiniz bölgede İzmir manzarasına hakim olan dinlenme tesislerinde veya piknik alanlarında doğanın göz alıcı güzelliklerini keşfederek ruhsal dinginliğin tadını çıkarabilirsiniz. İzmir'i tepeden seyretmenize imkan tanıyacak teleferik Balçova keyfi doğal güzellikleri doyumsuz bir keyifle seyretmenize imkan tanıyacak.

Türkiye'nin önde gelen şehirlerinden biri olan İzmir; binlerce yıllık köklü bir tarihe sahiptir, tarihi ve kültürel açıdan çok önemli yapılara ev sahipliği yapar. Doğal güzellikleri ile kendine hayran bırakan şehir, antik kentleri ve eşsiz tarihi eserleri ile büyüler. Her köşesi ayrı keşif yolculuğunun hikayesi olacak İzmir'i gezmek için tek bir günün size asla yetmeyeceğini önceden söylemekte fayda var. En az bir haftanızı ayırarak tadına anca varabileceğiniz bir şehir olan İzmir'e yolunuz düştüğünde; hareketiyle insanın kanını kaynatan Tarihi İzmir Kemeraltı Çarşısını, meşhur alışveriş merkezi Konak Pier'i ve İzmir Doğal Yaşam Parkını görmeden seyahatinizi sonlandırmamanızı tavsiye ederiz.

İstanbul'da gezilecek yerler

Tarihten günümüze şarkılara şiirlere ilham kaynağı olan ve olmaya da devam eden bu büyülü şehri anlatmak için kelimeler yetersiz kalsa da kısaca dünyanın en yaşanılacak şehirlerinden biri diyebiliriz İstanbul için. Dünyanın en kalabalık kozmopolitlerinin başında gelen İstanbul her yıl dünyanın dört bir yanından bu eşsiz şehri görmek için ziyarete gelen yerli ve yabancı birçok turistin akınına uğrar. Sizinde yolunuz bu masalsı şehre düştüğünde; dünya mimarlık tarihinin en şatafatlı ve dillere destan eserlerinin başında gelen Ayasofya Müzesini, İstanbul'un en dikkat çeken yerlerinden biri olan Sultanahmet Camii ve Dolmabahçe Sarayını yolculuğunuzu sonlandırmadan önce mutlaka gezmenizi tavsiye ederiz.

Adalar: yerli ve yabancı turistler yaz aylarının gelmesiyle adalara akın etmektedirler. Adalarda motorlu taşıt kullanımı yasaktır bisiklet ve fayton kullanabilirsiniz. Burada lunapark, aya Yorgi kilisesi, Efes'te Meryem ana kilisesi ve Ortodoks kilisesi bulunmaktadır. Çevresinde ise gidebileceğiniz kafe ve restoranlar bulunmaktadır

Burgaz'a: Burgaz'a iskelesinin bulunduğu yerde tarihi evler ve süslü güzel sokaklar vardır. Sait faik Abasıyanık müzesi, aya yani kilisesi, bayrak tepe, metamorfosis hristos manastırı, İsa tepesi burgaza'nın gezilmesi gereken en güzel yerleridir.

Tophane: İstanbul'un en eski semtlerindendir. Gezilecek en güzel yerlerden biri tophane-i amire binasıdır. Üç sergi salonu bulunmaktadır. Tophane-i amire beş kubbe, tophane-i amire tek kubbe ve tophane-i amire sarnıçlar bulunmaktadır.

"İstanbul'u dinliyorum gözlerim kapalıu2026" Ne de güzel demiş şair. Yüreğin yangınına da, mutluluğa da, hüzne de, sevince de başka hangi şehir böylesine güzel yakışabilir ki? İstanbul 'a uğradığınızda elinize çayınızı simidinizi alıp ruhunuzu dinleyeceğiniz bir yer fısıldayabilir miyim kulaklarınızau2026 İstanbul'un hiç kesilmeyen göbek bağı, Kız Kulesiu2026 Her derde deva karşısında demlenmeden ayrılmayın derim. Peki ya Galata Kulesi'nin İstanbul'u kucaklayan selvi boyuna ne methiyeler düzmeli ? heybet bu kadar mı yakışır yere. Ayasofya Camii 'nin muhteşem büyüsünü hesaba katmıyorum bile. Huzuru maneviyatı böylesine derinden hissettiren yüzyıllardır ayakta kalmayı başaran kaç yapıt kaldı ki? Görmeden bu dünyadan göçmemek lazım.

Mısır Çarşısı: İstanbul şehri tarihin en önemli başkentlerinden biri olma özelliğini taşır. Yüzyıllar boyunca ilgi odağı olan şehir muazzam bir tarihi birikimin, doğal güzelliklerin ev sahibi olma özelliği taşıyor. Tam anlamıyla bir İstanbul gezisi yaşamak istiyorsanız bunun için epey bir zaman ayırmakta fayda var. Asya ile Avrupa'yı birbirine bağlayan mega kent İstanbul içerisinde binlerce farklı doğal ve tarihi güzelliği bir arada bulunduruyor. İstanbul şehrinde görmeniz gereken yerlerden biri de tarihi Mısır Çarşısı'dır. Her gün yüzlerce kişinin akın ettiği çarşı tarihte olduğu gibi günümüzde de oldukça canlı ve hareketlidir. IV. Mehmet tarafından inşa ettirilen ve mimarisi ile dikkat çeken bu çarşı Eminönü'nde yer almaktadır. 6 adet kapısı bulunan çarşıda ağırlıkla şifalı bitkiler ve baharatlar satılmaktadır.