Dolar (USD)
32.26
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2441.69
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Enerjisa, Eşarj'ın tamamını satın aldı

Enerjisa Enerji, elektrikli araç şarj istasyonu operatörü olan iştiraki Eşarj'ın tamamını satın alarak şirketi bünyesine dahil etti.
Enerjisa, Eşarj'ın tamamını satın aldı
28 Temmuz 2023 11:30:12
Enerjisa Enerji, elektrikli araç şarj istasyonu operatörü olan iştiraki Eşarj'ın tamamını satın alarak şirketi bünyesine dahil etti.

Şirket tarafından yapılan resmi açıklamaya göre, Eşarj, 360 kilovat (kW) gücündeki ilk istasyonuyla birlikte 60'tan fazla şehirde hizmet sunmaya devam ediyor. Toplamda 600'den fazla şarj istasyonundan oluşan bu ağın 400'ü yüksek hızlı (DC) şarj imkanı sağlıyor.

Eşarj'ın çoğunluk hisselerini 2018'de satın alarak şirketin yönetimine geçen Enerjisa Enerji, 2021'de Eşarj'daki çoğunluk hisse payını yüzde 80'den 94'e yükseltmişti.

Şirkete yatırım planı kapsamında son 2 yılda 250 milyon liralık yatırım yapan Enerjisa Enerji, Eşarj'la yıl sonuna kadar 81 ilde en az 1 DC olmak üzere toplam 1000 istasyon kurma hedefiyle çalışmalarına devam ediyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Enerjisa Enerji Üst Yöneticisi ve Eşarj Yönetim Kurulu Başkanı Murat Pınar, Türkiye Elektrikli Araç Şarj İstasyonları ekosisteminin yanı sıra herkes için daha iyi bir gelecek sağlayacak adımların öncüsü olmak ve bu ekosistem içerisinde oyun kurucu şirketler arasında yer alma hedefiyle çalıştıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Tüm çalışmalarımızı yenilik ve dijitalleşme üzerine yapıyoruz. Bu noktada ekosistemimizi yaptığımız yatırımlarla güçlendirerek Türkiye'de elektrikli araç ekosistemi içerisinde iddiamızı ortaya koymuş oluyoruz. Bu satın almayı da bunun bir kanıtı olarak görebiliriz."