Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Enver Aysever: Defne Hastanesi yok!

23 May 2023 12:15:21
CHP yandaşı Enver Aysever, YouTube kanalında Defne Hastanesi hakkında skandal sözlere imza attı. Aysever, "Bugün gitseniz içeride bir doktor yok, personelde yok" dedi.

6 Şubat depremlerinin ardından 24 Mart'ta temeli atılan Defne Hastanesi'nin açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Hastanenin açılışının üzerinden henüz 24 saat geçmeden muhalif isimler 60 günde tamamlanan hastaneyi karalamaya çalıştı. O isimlerden birisi ise skandal açıklamalarıyla gündemden düşmeyen Enver Aysever oldu. Yapımı iki ay gibi rekor bir sürede tamamlanan ve vatandaşlara hizmet vermeye başlayan Hatay Defne Devlet Hastanesi için "Bir hastanenin binasının bitmiş olması oranın hastane olduğu anlamına gelmez. Burası dekordan ibaret bir yapı." ifadelerini kullandı.

'Doktor yok, personel yok' dedi

Muhalif gazeteci Enver Aysever, dün açılışı yapılan Defne Devlet Hastanesi'nin henüz bitmediği yalanını söyledi. Aysever, "Bir hastanenin hastane olabilmesi için hasta kabul edebilmesi gerekir. Hastalara bir hizmet verebilmesi gerekir. Defne Hastanesi'nde böyle bir durum yok. Aslında Defne Hastanesi henüz yok." ifadelerini kullandı. İddialarını bir adım öteye taşıyan Aysever, bugün Defne Hastanesi'nin kapısından içeri girilse, içeride doktor ve personel olmadığını belirterek, hastanenin dekordan ibaret olduğunu savundu.

Görüntüler yalanladı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'da, iki gün önce açılışı gerçekleştirilen Defne Hastanesi hasta kabulüne başladı. Vatandaşlar, 60 günde tamamlanarak faaliyete başlayan polikliniklerde yoğunluk oluşturdu.

51 yoğun bakım yatağı, 41 acil müşahede yatağı, 11 ameliyathane, yoğun bakım, diyaliz, endoskopi, kolonoskopi, MR, tomografi, ultrason görüntüleme üniteleri ile diş polikliniği de bulunan hastanede şu an itibariyle 256'sı hekim 1044 sağlık çalışanı görev alıyor. TRT Haber'in Defne Hastanesi'nin ilk gününde gerçekleştirdiği çekimlerde hastanedeki hasta yoğunluğu ve çalışan doktor ve sağlık personeli eksiksizliği açıkça görüldü.

Yorumlar (1)

MUSTAFA
Bunları tarif edecek bir kavram varmı acap dünya dillerinde?
12 ay önce Yanıtla