Dolar (USD)
32.19
Euro (EUR)
35.06
Gram Altın
2458.49
BIST 100
10227.23
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Erdoğan, açılışı Antep'te yapacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, referandum mitinglerine Gaziantep'ten başlayacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önümüzdeki Pazar günü Gaziantep'te olacağını söyledi.
Erdoğan, açılışı Antep'te yapacak
16 Şubat 2017 09:43:00
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, referandum mitinglerine Gaziantep'ten başlayacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önümüzdeki Pazar günü Gaziantep'te olacağını söyledi.

MEHMET GÜNGÖRDÜ/GAZİANTEP

TÜRKİYE 16 Nisan'daki referanduma odaklandı. Siyasiler meydanlara çıkıp neden EVET neden HAYIR diyeceklerini halka anlatacaklar. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın referandum mitinglerine Gaziantep'ten başlayacağı bildirildi. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ilçe belediye başkanları ve AK Parti il başkanıyla birlikte Fıstık Park'ta düzenlediği basın toplantısında 25 Şubat itibariyle referandum çalışmalarına start vereceklerini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın pazar günü kente geleceğini ve referandum çalışmalarına erken başlayacağını belirten Şahin, "Cumhurbaşkanımızın 15 yıldır önemli bir duruşu var, her önemli işe Gaziantep'te başlıyor. Genel merkezimiz kampanyayı başlatmadan Cumhurbaşkanımız buraya toplu açılışa geliyor. Türkiye'de ortamla 2,5 yılda bir hükümet değişiyordu. Dolayısıyla bu koalisyonlar bizim gelişmemizi engelliyordu. Yeni sistem bize her 5 yılda hükümetin ve meclisin yenilendiği bir istikrarı getiriyor. Zaten yakın siyasi tarihimize baktığımızda ne zaman iktidar olduysak o zaman büyüdük. Koalisyon dönemleri istikrarsızlık ve darbeleri getirmiştir, koalisyon dönemleri küçülme dönemleridir" ifadelerini kullandı.

Hizmet üstüne hizmet

Erdoğan'ın katılımıyla toplu açılış töreni gerçekleştirileceğini bildiren Şahin, törende, 876 konut, 4 köprülü kavşak, 73 sosyal tesis ve muhtarlık, 230 kilometrelik yeni imar yolu, 235 bin metrekarelik park, 22 sokak sağlıklaştırması ve restorasyon, 22 bölgede içme suyu ve yağmur suyu hattı yapımı ile 8 yeni hizmet binasının açılışının yapılacağını belirtti. Şahin, açılışı yapılacak tesislerin toplam yatırımının yaklaşık 796 milyon lira olduğunu aktardı

Tramvay ve metro geliyor

Kentte yeni tramvay ve metro hatlarının da oluşturulacağını, konuyla ilgili onayların alındığını bildiren Şahin "En geç 8-9 ay içerisinde hafif raylı sistem ve metro hattının temelini atacağız. Şu an Konya'nın 3 katı yolcu kapasitemiz var. Herşey hazır kesin proje için ihale aşamasındayız." diye konuştu. Anayasa değişikliği referandumunu da anlatan Şahin, referandumda Gaziantep olarak Türkiye ortalamasının 10 puan üzerine çıkmayı hedeflediklerini kaydetti.