Dolar (USD)
32.94
Euro (EUR)
35.70
Gram Altın
2528.18
BIST 100
10891.42
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı Erdoğan 6 yıl aradan sonra Atina'da

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, resmi bir ziyaret kapsamında Yunanistan'ın başkenti Atina'ya geldi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan 6 yıl aradan sonra Atina'da
07 Aralık 2023 12:34:48
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, resmi bir ziyaret kapsamında Yunanistan'ın başkenti Atina'ya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esenboğa Havalimanı'ndan özel uçak 'TUR' ile saat 09.45'te Yunanistan'ın başkenti Atina'ya gitti. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in daveti üzerine gerçekleşen ziyarette, Erdoğan ve Yunan lider arasında ikili görüşmeler gerçekleştirilecek. Bu görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve küresel konular da detaylı bir şekilde ele alınacak.

Başkan Erdoğan Yunan mevkidaşı ile görüştü

Atina'da Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Stratejik konsey toplantısı yeni döneme vesile olacak. Yunanistan ile yeni bir dönem güçlenerek başlıyor' dedi.

Erdoğan, Yunanistan Cumhurbaşkanı Sakelaropulu ile görüşmesinde şunları kaydetti;

6 yıl aradan sonra tekrar Atina'da olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. 5. Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi toplantımızın Türkiye ve Yunanistan arasında yeni bir dönemin güçlenerek devamına vesile olacağına inanıyorum. Bugün geniş bir adeta bakanlar heyeti ile buradayız. Bakanlarımız birbirleri ile muhatapları ile gayet anlamlı bilinçli görüşmeler yapacaklar. Hedef aramızdaki 5,5 milyar dolarlık ticaret hacmini 10 milyar dolara çıkarmak. Bu konuda hangi alanlarda ne gibi adımlar atabiliriz bunları görüşeceğiz. Tabi aramızdaki ön hazırlıkları tüm bakan arkadaşlarımız yapmış vaziyetteler.

VF kat sağ