Dolar (USD)
32.35
Euro (EUR)
34.76
Gram Altın
2393.28
BIST 100
10262.22
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Erdoğan düşmanlığı vicdanlarını karartmış!

Suriyeli mültecilere vatandaşlık verilmesine yönelik nefret söylemlerine tepki gösteren CHP Eski MYK üyesi Savcı Sayan "'Erdoğan düşmanlığı üzerinden mazlum insanlara karşı vicdanlarını karartmış bir muhalefete sahibiz. Onların derdi Suriye değil Erdoğan'dır' dedi.
Erdoğan düşmanlığı vicdanlarını karartmış!
14 Temmuz 2016 09:31:00
Suriyeli mültecilere vatandaşlık verilmesine yönelik nefret söylemlerine tepki gösteren CHP Eski MYK üyesi Savcı Sayan "'Erdoğan düşmanlığı üzerinden mazlum insanlara karşı vicdanlarını karartmış bir muhalefete sahibiz. Onların derdi Suriye değil Erdoğan'dır' dedi.

Ezgi ÇelikANKARA

Son dönemlerde ülkenin gündemine oturan Suriyeli mültecilere vatandaşlık verilmesi konusundaki tartışmaları Milat Gazetesi'ne değerlendiren CHP Eski MYK üyesi Savcı Sayan, Suriyelilere vatandaşlık verilmesinin son derece mantıklı ve makul bir yaklaşım olduğunu söyledi. Daha önce Kenan Evren ve Turgut Özal döneminde de Kırgızistan'dan gelen mültecilere vatandaşlık verildiğini hatırlatan Sayan, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Bugün İzmir, İstanbul Silivri'de yaşayan birçok vatandaşımız 1926'larda 1950'lerde Türkiye'ye sığınanlardır. En son 1989 yılında Bulgaristan'dan gelen vatandaşlarımız vardı. Bunların hepsi vatandaşlığa kabul edildi. Kimse bu kadar tepki vermedi. Suriyeli mazlumlara neden bu kadar tepki veriliyor? Devletimiz bu Suriyeli kardeşlerimizi TC vatandaşı yapmalı ve bu kişileri ekonomiye katmalıdır.Ayrıca bu durum Türkiye açısından bir kazançtır. Hem de bu mazlum insanlara sahip çıkmak bizim hem kültürümüzde hem inancımızda vardır. Türkiye'de bunun gereğini yapıyor" dedi.

Vicdanları kararmış, beyinleri durmuş

Konunun Erdoğan liderliği ile gündeme getirilmesinden dolayı tepki çektiğini söyleyen Sayan, "Muhalefetin meselesi Erdoğan'dır. Cumhurbaşkanımız 'Türkiye'nin milli gelirini 10 bin dolardan 100 bin dolara çıkaracak bir projem var' dese bunu kabul etmeyecek bir muhalefete sahibiz. Çünkü onlardaki Erdoğan düşmanlığı gözlerini kör etmiş, vicdanlarını karartmış ve beyinlerini durdurmuş. Cumhurbaşkanı Erdoğan ne diyorsa ona karşı çıkıyorlar. Çünkü, Erdoğan'ın Türkiye için ne kadar yararlı bir kişilik olduğunu bilen Batı, Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ı engellemek için algı operasyonlarıyla insanları ayaklandırıyor. Nihayetinde hem paralel örgütün hem de diğer unsurların Tayyip Erdoğan'ı durdurmak için kullanıldığını hepimiz görüyoruz. Dolayısıyla bunların derdi Suriye değil, derdi Tayyip Erdoğan'dır" ifadelerini kullandı.

Suriyeliler yük olarak görülmemeli

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan gazeteci yazar Fahrettin Altun ise, Suriyeli mültecilere vatandaşlık verilmesi noktasındaki tartışmaların engellenmeye çalışan hazımsızlar olduğunu söyledi. Altun, "Esas olan, Suriyelilerin ülkemize yük olan yabancılar değil, her şeyden önce 'İnsan' olarak görülmesi vemevcut durumun kalıcı bir imkana dönüştürülmesi için çaba sarf edilmesidir. Ancak karşımızda yeni ırkçılıkta birleşmiş ucube bir zihniyet bulunuyor" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanımıza olan düşmanlıkları gözlerini kör etmiş, vicdanlarını karartmış ve beyinlerini durdurmuş. Suriye meselesinde de Cumhurbaşkanı Erdoğan ne diyorsa ona karşı çıkıyorlar.