Dolar (USD)
32.28
Euro (EUR)
34.75
Gram Altın
2408.07
BIST 100
10289.1
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Erdoğan New York uçuşu öncesi ABD''yi uyardı! Hazırlıklar tamam

Suriye’de ‘barış koridoru’ için ABD’ye 2 haftalık süre veren Cumhurbaşkanı Erdoğan operasyon için sınırdaki tüm hazırlıkların da tamamlandığını açıkladı. Erdoğan, “ABD ile karşı karşıya gelmek gibi arzumuz yok. Ancak ABD’nin terör örgütlerine vermiş olduğu desteği görmezlikten gelme lüksümüz olamaz” diye konuştu.
Erdoğan New York uçuşu öncesi ABD''yi uyardı! Hazırlıklar tamam
22 Eylül 2019 12:55:00
Suriye’de ‘barış koridoru’ için ABD’ye 2 haftalık süre veren Cumhurbaşkanı Erdoğan operasyon için sınırdaki tüm hazırlıkların da tamamlandığını açıkladı. Erdoğan, “ABD ile karşı karşıya gelmek gibi arzumuz yok. Ancak ABD’nin terör örgütlerine vermiş olduğu desteği görmezlikten gelme lüksümüz olamaz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler 74. Genel Kurulu Görüşmeleri’ne katılmak için ABD’ye gitti. Bu ülkeye hareketi öncesi dün ilk olarak TEKNOFEST İstanbul etkinlik alanını ziyaret eden Erdoğan, ardından Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’nde basın toplantısı düzenledi. Fırat’ın doğusuna yönelik askeri harekât hazırlıkları, Diyarbakır’da çocukları PKK tarafından kaçırılmış annelerin eylemi ve trafikte sigara kullanımına karşı alınacak önlemler gibi bir dizi konuda açıklama yapan Erdoğan, terör örgütünün Suriye kuzeyinden mutlaka temizleneceği mesajı verdi. İşte Cumhurbaşkanı’nın gazetecilerin sorularına verdiği cevaplardan satır başları...

ABD DAVETSİZ MİSAFİR

Bir Pentagon yetkilisi ABD’nin Suriye Demokratik Güçlerine silah, araç ve mühimmat sağlamaya devam ettiğini söyledi. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz? Güvenli bölge konusunda talebinizi dile getirdiniz. Bu ziyaretinizde mevkidaşlarınıza nasıl mesajlar vereceksiniz?

Sınır boylarında bütün hazırlıklarımız tamamlanmış vaziyette. ABD malum stratejik ortağımız. NATO’da beraberiz, uzun yıllar bu stratejik ortaklığımızı her halükarda devam ettirmişiz. Biz şu anda da aynı noktadayız. ABD ile karşı karşıya gelmek gibi bir arzumuz yok. Ancak ABD’nin de davetli olmadığı bir yerde şu anda terör örgütlerine vermiş olduğu desteği bizim de görmemezlikten gelme gibi bir lüksümüz olamaz. Yani YPG/PKK gibi terör örgütlerine verdikleri destek apaçık ortadadır. Ben bunu defaatle Sayın Trump’la paylaştım. Dedim ‘Bakın buraya siz o zaman binlerceydi ama şimdi on binlerce TIR buraya mühimmat, araç gereç vesaire bunlar geliyor. Biz paramızla sizden bu tür mühimmat, araç, gereç bunları alamıyoruz ama siz bilabedel ücretsiz olarak bu terör örgütlerine DEAŞ’la mücadele adı altında bu tür destekleri veriyorsunuz. Biz El Bab’ta 3 bin kadar DEAŞ’lıyı derdest ettik. Bizimle ilgili ne yazık ki yalan propagandalarla DEAŞ’a karşı tavrımızın olmadığı hep söylendi. Halbuki biz bu mücadelemizi onlarla açık net yaptık. Şu anda da bölgede zaten DEAŞ da adeta yok noktasına gelmiş vaziyette.”

SAHİPLERİNE TESLİM EDERİZ

Şimdiyse uydurma bir örgütü çıkarıldı. Açılımı Suriye Demokratik Güçleri yani SDG. Aslında bu bir aldatmaca. Yani bir kılıf bu. Bunun da PYD ve YPG’den hiçbir farkı yok. Buna bir çadır terör örgütü de diyebiliriz. Yani onları gölgeleyen, örten bir başka terör örgütü. Onunla bunu yapıyorlar ve diyorlar ki ‘Bunun PKK ile falan alakası yok.’ Hepsi de iç içe. Sayın Trump’la bunları masaya yatıracağız. Çünkü Sayın Trump, Fırat’ın doğusundan Amerikalı askerlerin çekilmesine yönelik bir açıklamayı yapmıştı. Ama bu gerçekleşti mi? Gerçekleşmedi. Aylar oldu bu açıklama yapılalı ama uygulamaya gelince bu maalesef olmadı. Şimdi bu gerçekleri bizim görmemezlikten gelmemiz mümkün değil, El Bab’ta, Cerablus’ta, Afrin’de nasıl kendi göbeğimizi kendimiz kestiysek şimdi de biz özellikle Suriye’nin kuzeyindeki 422 kilometre batıdan doğuya, derinliğine ise Sayın Trump’ın ifadesiyle 20 mil, yani bu 20 km olabilir, 30 km olabilir bu civarda bir derinlik söz konusu. Bu derinlikte bizim bir defa bir defa buradaki terör örgütlerinden bölgeyi arındırarak burayı gerçek sahiplerine teslim etmemiz gerekiyor ki buranın gerçek sahipleri de büyük oranda, yüzde 85-90 gibi Araplardır. Bu adımı atmak suretiyle bizi taciz eden, bize bölgemizde sıkıntı veren bu terör örgütlerinden de biz buraları arındırmış olacağız, temizlemiş olacağız. İnancımız budur.”

Ölümden öte köy yok

Erdoğan, BM Genel Kurulu’nda çok sayıda liderle ikili görüşmeler yapacağını belirterek şu mesajları verdi: “Dünya ekonomisi toplanacak, onlarla da bunları konuşacağız. Türkiye’nin bu büyük meydan okumasının elbette bir bedeli vardır. Ama biz topraklarda yaşamaya karar vermekle zaten her türlü bedeli ödemeyi göze almış bir milletiz. Dolayısıyla bize gizli açık tehditlerle bedel ödetmeyi düşünenler, bunun hesabını yapanlar, beyhude bir işle uğraştıklarını bilmelidirler. Eskiler ne diyorlar, ‘Ölümden öte köy mü var’ derler. Bu millet en ağır bedel olan ölümden bile korkmadığını 15 Temmuz’da göstermiştir.”