Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Erdoğan: Partimde ihanet edenler çıktı

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda muhtarlarla bir araya gelen Erdoğan, milletten asla kopmayacaklarını söyleyerek, 'Muhtarları küçümseyenlere bakmayın, onlar mahallesinde aday olsa muhtar olamaz' dedi.
Erdoğan: Partimde ihanet edenler çıktı
10 Mart 2015 15:06:00
Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda muhtarlarla bir araya gelen Erdoğan, milletten asla kopmayacaklarını söyleyerek, 'Muhtarları küçümseyenlere bakmayın, onlar mahallesinde aday olsa muhtar olamaz' dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhtarlarla Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bir kez daha bir araya geldi.
Muhtarlara seslenen Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:
"Bırakın onu bunu karalamayı bu ülke için ne yaptınız onu söyleyin. Proje namına hiçbir şey yok. Bu ara ne söylüyorlar. Neymiş partilerini kapatılacakmış. Senin partini neden kapatsınlar? Ben genel başkan olduğum parti 2007'de kapatılmak istendi.
Hiçbirinin sesi çıkmadı. Hatta biri Ankara'da hakimler savcılar var dedi. Kapatılsa zil takıp oynayacaklar. Bunu söyleyenler şimdi partimiz kapatılacak diyorlar. 2010'da parti kapatılmasını yasaklayalım dedik. O maddenin görüşülmesinde Meclis'i terk ettiler. Ne yazık ki partimin içinden de ihanet edenler çıktı.
Onlar da o maddenin görüşülmesinde bulunmayınca 330'u yakalayamadı. yakalasaydık partilerin kapatılması kaldırılacak ve bunlar konuşulmayacaktı.
Geçenlerde Başbakan'a da söyledik. Bu işi Meclis'e getirin. Bir hafta içinde birlikte yasa teklifini getirelim. Zor bir iş değil, 3-5 maddelik bir iş... Zorlaştırmayı değil, tamamen ortadan kaldıralım.
Bunun adımı atılsın, milleti aldatmaya gerek yok. Dürüst olmak gerekli. İktidar partisi adım attı, tekrar gelin destekleyin. Kaçmayın. İş işten geçmiş değil. İktidar partisi, anayasa değişikliği teklifini sundu. 4 parti bir araya gelsin. Hatta 4 partiye de gerek yok, anamuhalefet partisi ile iktidar partisi bir araya gelsin bu iş çözülsün. Ondan sonra da kimse kuşlardan haber aldım, benim partimi kapatacaklar diye ortada dolaşmasın."
Göreve geldik, 6 bin 500 km'lik bölünmüş yolun üzerine 17 bin 500 km bölünmüş yol ilave ettik. Bizler dedik ki ülke bu artık dünya ile rekabet edebilir. Marmaray ecdadımızın projesiydi. Avrasya projesinin temelini attık, önümüzdeki yıl inşallah o da bitecek.
Birinci köprü ile ikinci köprü arasında iki katlı bir tünel daha yapılıyor. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün yapımı hızla devam ediyor. Şu anda hamdolsun 320 metre yüksekliğindeki kuleler bitti. İnşallah bu yılın sonuna 29 Ekim'e yetiştirilecek.
Bu tabii ne ile birleşecek, dünyanın 3. en büyük havalimanı ile bütünleşecek. Bunlar icraat laf değil. İş ürettik, üretmeye devam ediyoruz. Ankara'da böyle bir modern hava limanı mı vardı. Bunların hepsi oldu ve olmaya devam ediyor.
KARŞI TARAFTAN PROJE YOK
"İzmir'de bir hanımefendi sürekli laf üreten parti liderine bırakın bu işleri, proje üretin. Diyerek ders verdi. Biz de yıllarca söylüyoruz. Karşı taraftan proje yok. Neymiş partilerini kapatacaklarmış.
Senin partini neden kapatacaklar? Benim başında olduğum parti kapatılmak istendi. Bunların sesi çıkmadı. Bir hanımefendi de Ankara'da hakimler var dedi. AK Parti kapatılsaydı zil takıp oynayacaklardı.
Gelin iktidar partisi çağrısını yaptı. Ana muhalafet partisi de gelsin. Parti kapatmayı yasaklayın. Ondan sonra hiç kimse kuşlardan haber aldım. Bizim parti kapatılacak diye ortalarda dolaşmasın.
BU MİLLET KENDİSİNE SAHİP ÇIKANA SAHİP ÇIKAR
Oy vermediği için millete kızarak, hakaret ederek siyaset olur mu? Bu millet kendisine sahip çıkana sahip çıkar.
Ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanına 'diktatör' diyenler gönlündeki diktatör özlemi dile getiriyorlar. Muhalefet böyle bir seçim başarısı yakalasa kendilerini milli şef ilan ederler.
Hala üniversitelere kavgaların merkezi halimne getirme gezi parkı benzeri olayların rüyalarını görenler. Hiçbir arkadaşım bu kirli oyunlara rağbet etmiyor. Ülkenin seçilmiş cumhurbaşkanına, hükümetine diktatör yaftası vuranlar, kendi gönüllerindeki özlemi ifade edenlerdir.
Kadın hakları konusundaki hassasiyetimi sizlerden de bekliyorum. Gören gözüm uzanan elim duyan kulağım sizler olun.
"NEREDESİNİZ TENCERE TAVACILAR"
Taksim'de 12 tane ağacın söküldüğünü söylediler. 12 ağaç sökülerek başka yere dikildi. Bu ağaçlarla ilgili kıyameti kopardılar. Yalova'da asırlık çınarı kestiler, sesleri çıkmadı. Neredesiniz tencere tavacılar."
Şu günlerde üniversitelerden sokaklara kadar bazı yerlerde tezgahlanmaya çalışılan oyunların gerisindeki niyeti de çok iyi biliyoruz. Hala masum gençlerin canı pahasına üniversiteleri kavgaların merkezi haline getirme, hala Gezi olaylarını yeniden alevlendirme rüyası görenler var. Türkiye bu karanlık günleri artık geride bıraktı. Artık hiçbir vatandaşım bu oyunlara, bu kirli tezgahlara, bu provokasyonlara rağbet etmiyor, etmeyecek.
KADINA ŞİDDETİ TAKİP EDECEĞİZ
Türkiye genelinde kadına şiddetle ilgili haberleri bizzat Cumhurbaşkanlığı'nda oluşturulan birimden takip edeceğiz. Bir taraftan çözüm süreci, özgürlükler diyeceğiz, bir taraftan başkalarının özgürlük alanına müdahale olmaz.
Başkanlık sisteminden diktatörlük sistemi çıkarmak isteyen her şeyden önce bu milleti karşısında görür. Siz muhtarlarımızdan da bu konuda destek bekliyoruz. Gittiğiniz illerimizde ilçelerimizde mahalle ve köy halkımıza bu gerçekleri anlatmanızı istiyoruz.
Toplantımızın başında size bir sunum yapıldı. Muhtar bilgi sistemi tanıtıldı. Her birinizin önünde form olacak. İster masanızdaki ister internetteki formu doldurarak ihtiyaçlarınızı, isteklerinizi, şikayetlerinizi bakanlığımıza bildirebilirsiniz.
Ülkesine bir binayı çok görenler oldu. Biz Türkiye'nin şanına büyüklüğüne yakışır bir binayı ülkeye kazandırdık. Sizler inşallah oralarda da bulunacaksınız ülkemizin büyüklüğünü bir kez daha anlayacaksınız.
Bir milletin bu tür eserlerinde asla bu türlü tasarruf olmaz. Bu milletin şanıdır, büyüklüğünün göstergesidir. "