Dolar (USD)
32.44
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2439.73
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Erdoğan talimat vermişti! Yeni market zinciri geliyor

Türkiye çapında kooperatif marketlerinin sayısının arttırılması planlanıyor. Plana göre yeni marketler açılacak, mevcut bakkallara bayilik verilecek ve online satış kanalı kurulacak.
Erdoğan talimat vermişti! Yeni market zinciri geliyor
05 Ekim 2021 09:55:25
Türkiye çapında kooperatif marketlerinin sayısının arttırılması planlanıyor. Plana göre yeni marketler açılacak, mevcut bakkallara bayilik verilecek ve online satış kanalı kurulacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, süratle 500 metrekareden büyük olmak üzere bin adet market açılması talimatını verdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kooperatif Marketleri'nin Genel Müdürü Bayram Ali Yıldırım, projenin detaylarını paylaştı.

Marketlerin 486 mağaza sayısına ulaştığını anlatan Yıldırım, "Kısa sürede ilk hedefimiz olan 500 marketi tamamlayacağız. Şu anda 700. mağazayı açabilecek şekilde mağaza anlaşmaları imzalandı. Bizim 5 yıllık 2021-2026 stratejimiz var. Stratejimiz doğrultusunda lojistik merkezlerimizi de oluşturarak Türkiye genelinde mağazalar açmaya devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız bu yıl ve önümüzdeki sene için bin mağaza talimatı verdi. Biz işini bilen ve aşkla yapan bir ekibiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın verdiği hedeflerin de üzerine çıkacağız, İnşaAllah" dedi.

Bayilik projesi

Yıldırım, franchise modeli kurarak bununla da geleneksel kanaldaki market ve bakkalları desteklemeyi planladıklarını belirterek, "Bu şekilde Ocak ayından itibaren bayilik modeliyle açacağımız marketlere KoopmarkeT adını vermeyi planlıyoruz. Bizim kendi bünyemizdeki marketlerin adı ise KooperatiF market olacak. Türkiye'de şu anda 30 bin aile marketi var. Bunların önemli bir kısmına bayilik vermeyi hedefliyoruz" dedi.

Aynı zamanda 1000-1500 metrekare büyüklüğünde KoopgrosS'lar açacaklarını da anlatan Yıldırım, "Yaklaşık 400-500 bin nüfusun olduğu şehir merkezlerinde KoopgrosS'lar açılacaklar. Bu marketlerin ilkini Gaziantep'te açtık. İkincisini Bağcılar da üçüncüsünü yine Gaziantep Şahinbey'de açacağız. Yıl sonuna kadar başta İstanbul, Ankara, Gaziantep ve Konya olmak üzere KoopgrosS marketler açacağız" dedi.

'En az yüzde 5 daha ucuz'

Geçen sene çiftçiden yeterince ürün aldıkları için bu yıl fiyatları belli bir seviyede tutmayı başardıklarını anlatan Yıldırım, "Mesela biz yağ fiyatlarını artırmadık. Çünkü bizim 30 bin ton ayçiçek yağımız vardı. Pirince, fasulyeye, salçaya zam yapmadık. Çünkü geçen sene çiftçiden alarak yeterince işlediğimiz domates salçası veya diğer ürünler vardı. Biz fiyat olarak aşağıda kaldığımız için hiçbir zincir markette bizdeki ürün fiyatlarının çok üzerine çıkamıyor. Fiyatların yükselmesinin önüne geçiyoruz. En temel ürünlerde biz fiyatı aşağı doğru çekince rakiplerimizde aşağı doğru çekti. Aramızda en az yüzde 5 fiyat avantajı yani ucuzluğu olana kadar biz fiyatları aşağı çekiyoruz'' şeklinde konuştu.

Sanal satış başlıyor

Bir diğer kamu iştiraki olan PttAVM.com ile daha önce online satışa başlayan Tarım Kredi, PttAVM'nin yanı sıra kendi kuracağı sanal kanallarla da internetten satış yapacak. Yıldırım, ürünlerin sanal ortamda satılmasına imkan verecek KoopgeL ve KoopsanaL'ı 2022 yılı içerisinde devreye alacaklarını ifade ederek, "KoopgeL hemen teslim gibi işleyecek. Kapıya kadar ürünleri ulaştıracak. KoopsanaL ise bir e-ticaret platformu gibi hizmet verecek" dedi.

Kaynak: Sabah