Dolar (USD)
32.94
Euro (EUR)
35.70
Gram Altın
2528.18
BIST 100
10891.42
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Erdoğan Yeni Ercan Havalimanı'nı törenle açtı

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 49. yıl dönümünde Yavru Vatan kıbrıs'a bir takım temaslarda bulunmak için gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeni Ercan Havalimanının açılışına katıldı.
Erdoğan Yeni Ercan Havalimanı'nı törenle açtı
20 Temmuz 2023 18:05:50
Kıbrıs Barış Harekatı'nın 49. yıl dönümünde Yavru Vatan kıbrıs'a bir takım temaslarda bulunmak için gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeni Ercan Havalimanının açılışına katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki Ziyaretine Yeni Ercan Havalimanı'nın Açılışıyla başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünya gündemini meşgul eden yoğun ziyaretlerin ardından Kuzey Kıbrıs'a gelerek önemli temaslarını sürdürdü. Kıbrıs Barış Harekatı'nın 49. yıl dönümüne denk gelen bu özel ziyarette, Yeni Ercan Havalimanı'nın açılışı büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

Özel uçağıyla saat 13.15'te Ercan Havalimanı'na iniş yapan Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından resmi törenle karşılandı. Tören sırasında Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Başbakan Ünal Üstel, bakanlar ve Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Zorlu Topaloğlu da hazır bulundu.

Erdoğan, ziyaretinin bir parçası olarak Yeni Ercan Havalimanı'nda yeni terminal binası ve pistin açılışını büyük bir gururla gerçekleştirdi. Yenilenen havalimanı, gelecekteki yolcu trafiğini daha iyi karşılamak için modern ve geniş altyapısıyla dikkat çekiyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki bu önemli ziyareti, iki ülke arasındaki dostluğun ve iş birliğinin güçlendirilmesine katkı sağlayacak önemli anlardan biri oldu. Yapılan açılışlar ve gerçekleştirilen görüşmelerle ilişkilerin daha da pekiştirildiği bu özel gün, tarihi bir anı oluşturdu.

ercan_5bdf7d17ee0756dc27bca482615fe869.jpg

Başkan Erdoğan, Yeni Ercan Havalimanı'nda Görkemli Açılışı Yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki ziyaretinde Yeni Ercan Havalimanı'nda muhteşem bir açılış gerçekleştirdi. Karşılamada, Kuzey Kıbrıs'ın önde gelen isimleri de yer aldı; Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Başbakan Ünal Üstel, bakanlar ve Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Zorlu Topaloğlu da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a eşlik etti.

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 49. yıl dönümünde Yavru Vatan'da açılışa katılan Erodoğan konuşmasında:

"Sayın Bakanlar, Sayın Vekiller, Sayın Misafirler, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum.

Ercan Havalimanı'mızın yeni terminal ve pistinin açılışını sizlerle yapmaktan büyük memnuniyet duyuyorum.

Barış harekatının 49. yıl dönümünü yürekten tebrik ediyorum. Havalimanımız 2016 yılında inşasına başlanan, terminal binası ve çift pisti ile geniş gövdeli uçaklara ev sahipliği yapma kapasitesine kavuştu. Her aşamasında katkısı olan herkese teşekkür ediyorum.

Havalimanında gelişmiş teknoloji ve hizmet sunulmaktadır. Yeni terminal ve pistin uluslararası uçuşlar için kullanılacağı günler uzak değildir.

Kıbrıs adasında gerginliği değil eşit iki devletin yan yana yaşama çağrımı yineliyorum. Tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle yad ediyorum. Hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum." ifadelerini kullandı.

ersin-tattar_c35415350d39d6704984ad993c798edd.jpg

Başkan Erdoğan Ersin Tatar ile görüştü

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki ziyaretinin devamında, Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bir araya geldi. İki lider, dostane bir ortamda ikili ilişkileri güçlendirmek için önemli görüşmeler gerçekleştirdi.

VF kat sağ