Dolar (USD)
32.24
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2448.20
BIST 100
10149.85
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Erdoğan'dan İsrail'e sert tepki!

3. Uluslararası Ombudsmanlık Sempozyumu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mescid-i Aksa'ya saldıran İsrail'e sert tepki gösterdi.
Erdoğan'dan İsrail'e sert tepki!
16 Eylül 2015 13:10:00
3. Uluslararası Ombudsmanlık Sempozyumu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mescid-i Aksa'ya saldıran İsrail'e sert tepki gösterdi.

İşte Erdoğan'ın o kunuşması;

"İnancımızdaki kul hakkı ve adalete olan vurgu devlet ile birey arasındaki klişkinin temelini oluşturmaktadır. Biz Türkiye olarak Irak ve Suriye'den gelen 2 milyonu aşkın kişiyi misafir ediyoruz. Üstelik mülteci sorununun yanında terörle mücadele ediyoruz. Sınırlarımızı kapamak suretiyle veya boğulmak suretiyle onları izleyerek değil, canlarını ve geleceklerini kurtarmak için geldiklerini biliyoruz. Batı'da bakıyoruz ki, bir kısımı ancak Hristiyanları alın, bunların dışındakileri almayın diyerek böyle bir dönemde bunları görmemiz gerçekten kabul edilebilir birşey değil.

"MESCİD-İ AKSA'DA YAŞANANLAR KABUL EDİLEMEZ"

İsrail'in Mescid-i Aksa'da yaşanan üç dinin kutsal kabul ettiği yerdeki bu uygulama kabul edilemez. Mukaddes kitabımızı yerlere atmak ve yakmak suretiyle yaptıkları kabul edilebilir birşey değildir. Türkiye, farklı inançların buradaki mabedlerini imar ve inşa ederken bu tür şeylerle karşılaşmak bizi ciddi anlamda rahatsız etmektedir. Küresel bazı olumsuz gelişmeleri de tetikleyeceği endişesini duyuyorum.

"BİZ DESTEK VERİRKEN BAZILARI DA SİLAH GÖNDERİYOR"

Türkiye'nin Suriye ile ilgili söylediği herşey en başından beri doğru çıkmasına rağmen sorunu çözecek adımlar bir türlü atılamadı. Şuana kadar çalışşmalara 6,5 milyar dolar destek verdik. Biz insani desteğimizi sürdürürken bazıları hala çatışmaları destekliyor.

"İSRAİL'İN VANDALLIĞINI KINIYORUM"

İsrail'in Müslümanların ilk mescidi olan Mescid-i Aksa'da gösterdiği vandallığı bir kez daha kınıyorum. Bu farklı inançlara sahip insanlar arasında değişik sorunların çıkmasını körüklüyor.

"TERÖRİSTLERE GÜÇLÜ SİLAHLARI VERENLER ÜLKENİN DIŞINDAN"

Türkiye, tarihi boyunca terörün kanlı ve sıcak yüzünü çok yakından hissetmiştir. Yeni bir terör dalgası ve getirdiği acı kayıplarla karşı karşıyayız. 2003 yılından bu yana demokrasi ve kalkınma yolunda attığımız adımların yanında terörün temelini oıluşturan etkenleri de yok etmek için çalışıyoruz. Teröristlere bu kadar güçlü silahları verenler ülkenin dışından. Sonuca yaklaştığımızı görenler Türkiye'yi nasıl böleriz, nasıl huzursuzluk sağlarız, bunun gayreti içine girdiler. Terör konusunda dışarıdan alınan desteklere içeriden de medya ve finans sektörüyle destek veriliyor.