Dolar (USD)
32.26
Euro (EUR)
35.07
Gram Altın
2467.07
BIST 100
10319.96
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Erdoğan'dan o akademisyenlere sert tepki!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terör saldırısının olduğu yerde açıklamalarda bulundu.
Erdoğan'dan o akademisyenlere sert tepki!
15 Ocak 2016 15:01:00
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terör saldırısının olduğu yerde açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultanahmet'teki canlı bomba saldırısının yapıldığı yeri ziyaret etti. Ardından cuma namazını Sultanahmet Camii'nde kıldı.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI'NDAN ÖZEL HUTBE

Erdoğan'ın cuma namazını kılacağı Sultanahmet Camii'nde Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez de bugüne özel bir hutbe okudu.

Erdoğan, namazın ardından patlamanın meydana geldiği yeri ziyaret etti.

Erdoğan basın mensuplarına şu açıklamalarda bulundu:

- Sınır bölgelerimizdeki gelişmelere katiyetle müsade etmeyeceğimizi söyledik. Türkiye böyle bir teröre asla müsade etmeyecek. Bizim Güneydoğuda yaptığımız operasyonlar sıradan operasyonlar değildir. Bunun yanında komşu ülkelerden gelecek tehditlere karşı da operasyonlarımız sürüyor. Tabi DEAŞ, bunu kabullenemiyor. Bu terör örgütünün Türkiye'de ilk saldırısı değil. DAEŞ'in bu zamana kadar 10 saldırısı oldu.

AKADEMİSYENLERE SERT TEPKİ

- Tüm olan bu olaylar karşısında kalkıp da kapkara bir bildiri yayımlayıp, o katliamların altına imza koyan akademisyenleri kınıyorum. Milletimizden kimin kim olduğunu daha iyi anlamalarını, bunlar kapkaranlık insanlardır. Bunlar zalimdir, alçaktır. Dün, evvelsi gün Çınar'da olan hadise de bu kapkaranlık akademisyler orada şehit olanları nereye koyacaklar? Onların yanında olmayı nasıl vicdanlarına sığdırıyorlar. Ben gerekli mercileri göreve davet ettim. Atılması gereken adımların atılması gerektiğini; siyaset yapacaklarsa siyaset yapsınlar, hendek kazacaklarsa hendek kazsınlar, isterlerse dağa çıksınlar. Milletimizin kararı vereceğini biliyorum.