Dolar (USD)
32.25
Euro (EUR)
34.67
Gram Altın
2394.33
BIST 100
10247.75
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Erdoğan'dan Fransa'ya sert tepki

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Kars ile Erzurum arasındaki 'Sarıkamış-Karakurt-Horasan' yolunun hizmete açılış töreninde açıklamalarda bulundu.
Erdoğan'dan Fransa'ya sert tepki
05 Aralık 2020 15:48:32
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Kars ile Erzurum arasındaki 'Sarıkamış-Karakurt-Horasan' yolunun hizmete açılış töreninde açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Hazreti Mevlana iki şey çok mühimdir diyor. Bunları da okyanus gibi bol haysiyet ile elif gibi dimdik şahsiyet olarak ifade ediyor. Haysiyet ve şahsiyet sahibi olmak hayatta başarının anahtarıdır. Ticaretten siyasete her alanda insan şahsiyeti ve haysiyetiyle itibar kazanır. Karslıya da bu yakışır. Bu ikisinin kaybolduğu durumlarda ise savrulma kaçınılmazdır.

Türkiye ve Türk milleti olarak yaşadığımız onca saldırıya rağmen böyle bir yanlışa düşmedik. Ne haysiyetimiz ne de şahsiyetimizden asla taviz vermedik.

Milli onurumuzun çiğnenmesine, bağımsızlığımıza el uzatılmasına rıza göstermedik. Aynı şekilde ülkemize umut bağlayan, bize güvenen kardeşlerimizin hak ve hukukunun gasp edilmesine de izin vermedik.

FRANSA'NIN KARABAĞ KARARI

Azerbaycan kimsenin toprağına el uzatmamış, 30 yıl boyunca işgal altında bulunan topraklarını azat etmiştir. Bunu da Ermeniler gibi sivilleri hedef alarak değil, meşruiyet çerçevesinde gerçekleştirmiştir.

Fransa Meclisi'nin Karabağ kararı fecaattir. Fransa şayet Ermenileri bu kadar seviyorsa, kendi topraklarından Marsilya'yı onlara verebilir. Fakat hiçbir devletin, bir diğer devletin egemenlik haklarına alçakça saldırması kabul edilemez. Fransa Lübnan'da da aynı oyunu oynadı ama netice alamadı.