Dolar (USD)
32.57
Euro (EUR)
34.93
Gram Altın
2446.93
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Erdoğan'dan Rusya ziyareti öncesi dikkat çeken Suriye mesajı

Cuma Namazı çıkışında gazetecilere açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya'ya önemli mesajlar gönderdi.
Erdoğan'dan Rusya ziyareti öncesi dikkat çeken Suriye mesajı
24 Eylül 2021 15:14:52
Cuma Namazı çıkışında gazetecilere açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya'ya önemli mesajlar gönderdi.

Milatgazetesi.com/Detay

Kremlin, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya'yı ziyaret edeceğini bildirdi. Cuma Namazı sonrası yaptığı açıklamada Rusya'ya Suriye ile ilgili önemli mesajlar gönderdi. Mesajın Rusya ziyareti öncesi gelmesi dikkat çekti.

Esed rejiminin Türkiye sınırında tehdit oluşturduğuna dikkat çeken Erdoğan, ''Suriye'de rejim, maalesef ülkemizin güneyinde adeta bir tehdit oluşturuyor'' dedi.

'Putin'den beklentilerim farklı'

Putin'den bu konuda farklı yaklaşımlar beklediğini ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Benim Sayın Putin'den beklentilerim çok daha farklı. Zira Suriye'de rejim maalesef bizim için ülkemizin güneyinde adeta bir tehdit oluşturuyor. Rusya ile ikili münasebetlerimizi çok daha ileri taşımanın gayreti içerisindeyiz. Zira hedefimiz 100 milyar dolarlık bir ticaret hacmine ulaşmak. Sayın Putin'den, daha doğrusu Rusya'dan dayanışmamızın bir gereği olarak farklı yaklaşımlar bekliyorum. Bu mücadeleyi de güneyde birlikte yürütmemiz lazım."

Esed rejiminin küstah Türkiye açıklaması

Esed rejiminin dışişleri sorumlusu Faysal Mikdad, dün küstahça bir beyanata imza atarak Türkiye'nin Suriye'deki varlığını bir işgal eylemi olarak gördüklerini ve Ankara'nın güçlerini derhal geri çekmesini istediğini söylemişti.