Dolar (USD)
32.27
Euro (EUR)
34.92
Gram Altın
2445.84
BIST 100
10173.42
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Erdoğan'ı anlamayanlar hep kaybetti

Erdal ŞİMŞEK
Erdoğan'ı anlamayanlar hep kaybetti
30 Temmuz 2016 00:00:00
Erdal ŞİMŞEK

Şunu hemen müjdeleyeyim: Hira Dağı'nın çocukları Olimpos Dağı'nın çocuklarını 15 Temmuz gecesi yendi ve bu zaferden asla geri dönülemez Allah'ın izni ile. Darbeye bulaşmış ya da karşısında bir iş yapmamış yapamamış yenik ve esilmiş generallerin yerinde durmasına bizim mahalle çok tepki gösterdi. Ve birçoğumuz çileden çıktı. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı hep günümüz II. Abdülhamid Han'ı olarak dillendirmiyor muyuz? Bunu inanarak ifade etmiyor muyuz? Neden Sayın Erdoğan'ı II. Abdülhamid Han'a benzetiyoruz?

Cesur oluşundan, dik duruşundan, milli oluşundan, imanlı oluşundan gibi bir müminin tüm sıfatlarını taşıdığı için ona benzetiriz. Peki Sultan Hamid'i Sani, bu gibi krizlerde ne yapıyordu ona bakmak lazım gerekmez mi? Size sadece küçücük bir örnek vereyim: Kendisine suikast düzenleyen ve bir çok insanı öldüren Ermeni suikastçıyı ne yaptı Sultan? Kendisine ajan yaptı. Ve o Ermeni de Sultan II. Abdülhamid Han içerideki hainler tarafından devrilene kadar Avrupa'dan padişaha hep jurnaller gönderdi. Jurnalleri devletin işine o kadar yaradı ki... Avrupalıların siyasi taktikleri hep boşa çıktı. Şimdi gelelim FETÖ itine yenilen veya baş edemeyen Gen. Kur. Baş ve kuvvet komutanlarına... Sayın Cumhurbaşkanı hepsini görevde tutmakla müthiş bir risk üstlendiği gibi inanılmaz bir tektik ve stratejiyi hayata geçirmiştir. Kuvvet komutanlarından birinin halis muhlis FETÖ'cü olduğunu bilmeyen yok. Erdoğan, bu şahıslarla görüştü toplantılar yaptı. Ne konuştuğunu bilemeyiz. Lakin, 15 Temmuz gecesi bütün dünyanın gözü önünde ölümün üstüne üstüne giden Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Bu generallerin de gözlerinin yaşına bakmadan emekliye sevk ederdi. Demem o ki, madem bu generallerin FETÖ ile ilintili olduğunu biliyor veya kuşkulanıyoruz, neden onlardan faydalanmayalım?

Orların tümü, diğer Or, Kor, Tüm ve Tuğların başına ne geldiğini gördü. Hepsi rezil edildi ve hepsinin TCK'ya göre onlarca ağırlaştırılmış müebbet ve binlerce yıllık hapis cezası alacaklarını biliyorlar. Tıpkı Sultan II. Abdülhamid Han'a suikast düzenleyen Ermeni katilin kendi sonunu gördüğü gibi. Ve sonrasında ölene dek Osmanlı'ya hizmet... Ben hep şunu derim, Mustafa Kemal, Osmanlı Aklı'nı yendi. Osmanlı Bizans Aklı'nı yendi. Bizans, Roma'nın aklını yendi. Ve sayın Erdoğan da bugün için artık arkaik, gerçi ve ilkel olan Kemalist aklı yendi. Yani Roma'yı yendi. Özellikle AB'nin ağaları ve tüm Batı ne diyor: Biz Roma'nın torunlarıyız. Dedelerimiz dedelerinizi yenenleri yendi. Biz ise bize yanlış yapan mazimizi alt ettik. Siz kimsiniz ki ey Olimpos'un çocukları?!

[email protected]