Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Erdoğan'ın 'Gazze'yi savunmaya hazır mıyız?' sorusuna vatandaşlar 'Evet' cevabını verdi

28 Ekim 2023 19:39:50
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ''Gazzeliler dişleriyle yurdunu savunmaya hazır, biz de hazır mıyız?'' sorusuna bağımsız Filistin için toplanan binlerce insan hep bir ağızdan 'Evet' diyerek cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Gazze'de yaptığı katliama tepki için İstanbul Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen "Büyük Filistin Mitingi"nde konuştu.

Başkan Erdoğan konuşmasında halka seslendi;

'Gazzeli dişleriyle yurdunu savunmaya hazır, biz de hazır mıyız?'

"Esasen bu ruh ve heyecan Filistin halkında hep var. Sadece İsrail'in ve onu destekleyenlerin orantısız saldırıları ile bölge ülkelerinin geçmişteki dirayetsiz tutumları yüzünden Filistin halkı ihtiyaç duyduğu ve hak ettiği desteği alamıyordu. Filistin halkının direniş kararlılığını yine şairin diliyle söyleyeceğim, dişlerimle savunacağım yurdumun her karış toprağını dişlerimle. Başka yurt istemem onun yerine, assalar damarlarımdan beni istemem gene. Buradayım hala aşkımın tutsağı, evimin çevresinde yurdumun peşinde buradayım hala. Yıkamazlar beni ne kadar çarmıh yükleseler omuzlarıma buradayım hala. Tutarak sizi tutarak, tutarak avuçlarımda dişlerimle savunacağım yurdumun her karış toprağını dişlerimle. Gazzeli dişleriyle yurdunu savunmaya hazır. Biz de hazır mıyız? Bu millet yapar, bugün de yapar Allah'ın izniyle yarın da yapar. Buna da hazırlıklı olmamız lazım."

Bağımsız Filistin için toplanan vatandaşlar hep bir ağızdan 'Evet' diye haykırdılar.