Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Ergaz yönetimi 44. Olağan Genel Kurul’da güven tazeledi!

Enerji sektörünün güçlü temsilcisi Ergaz A.Ş.''nin yönetici kadrosu, yapılan genel kurul toplantısında güven tazeledi. Kurul üyeleri, Genel Müdür Abubekir Yağız ve ekibine 2019 yılı için de yönetim vizesi verdi.
Ergaz yönetimi 44. Olağan Genel Kurul’da güven tazeledi!
02 Nisan 2019 10:42:00
Enerji sektörünün güçlü temsilcisi Ergaz A.Ş.''nin yönetici kadrosu, yapılan genel kurul toplantısında güven tazeledi. Kurul üyeleri, Genel Müdür Abubekir Yağız ve ekibine 2019 yılı için de yönetim vizesi verdi.

Şirket ortaklarına her sene kar payı verme geleneği sürdürülürken, 2019 yılında akaryakıt sektöründe büyüme mesajı verildi.

28 Mart 2019 tarihinde Villa Vanilla Otel'de, Ergaz ortaklarının katılımıyla gerçekleşen 2018 Yılı 44. Olağan Genel Kurul toplantısı, Divan Başkanı Faruk Demirci’nin yapılan faaliyetler hakkında bilgiler vermesi ile başladı. Daha sonra şirket ortakları söz alarak yönetim hakkındaki duygu ve düşüncelerini dile getirdiler. Genel Kurul toplantısında Ergaz`ın 2018 yılı mali tabloları onaylanarak, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Denetçiler ibra edildi.

Ergaz & Bluepet A.Ş.’yi başarılı şekilde yöneten Genel Müdür Abubekir Yağız açılış konuşmasında genel durum değerlendirmesi ile yeni hedefleri belirleyen açıklamalar yaptı

Ergaz, Türkiye’de marka değeri yüksek bir kuruluştur

  • Şirkete katkı sağlamış olan yönetim kurulu üyelerine ve tüm personelimize teşekkür ediyor ve şükranlarımı sunuyorum ’’ diyerek sözlerine başlayan Abubekir Yağız, Ergaz'ın kendi öz kaynakları ile büyüyen bir şirket olduğunu vurguladı. "Ergaz ailesi olarak önemli hamleler yaptık" diyen Yağız'ın verdiği bilgiye göre, tüplü satışlarda % 2 oranında artış sağlayan Ergaz, Türkiye’nin önde gelen şirketlerinden biri haline geldi. Yağız sözlerini şöyle sürdürdü ; Sektörde markamızın sürekli yükselmesi adına önemli adımlar attık. Gayret ve samimiyetimiz rekabet gücümüzü her daim yüksek tutuyor. 2018 yılında maliyet artışları % 70 olmasına rağmen , alınan ciddi tedbirlerle büyümemizi sürdürdük. Problemlerde çözüm odaklı adımlar attık. Şirketimizin itibarı ve kredi limitlerinin yüksek olması sayesinde 2018 yılında , kriz yaşamadığımız gibi yatırımlarımıza da devam ettik. Sefer başına tonaj maliyetini düşürmek amacıyla 4 adet CİF aracı aldık. Kur farkından kaynaklanan araç kiralama fiyatlarının iki katına çıkmasından dolayı saha satış personelimize 22 adet binek araç satın aldık. 3 yıl içinde satın alınan araçlardan , kiralamaya göre 600.000 TL kar etmiş olacağız. Stoklu dolumumuzu artırarak , işgücü , akaryakıt ve benzeri maliyetlerde ciddi anlamda tasarruf sağladık. Öz kaynaklarıyla büyüyen milli ve yerli firma sloganını , şirket felsefesi olarak benimsedik. Eğitimden spora, sosyal ve kültürel hayattan sağlık alanına kadar topluma değer katan bir çok projeye destek olmak gibi kurumsal sorumluluk anlayışı sergiliyoruz.’’ dedi..

Yağız, kendilerine şirketi yönetme sorumluluğu veren ortaklara , her zaman olduğu gibi şirket misyonuna ve vizyonuna layık bir şekilde çalışacaklarına dair taahhütte bulundu.

2019 da şirketin yatırım planları ve tüp üretim hedefleri açıklandı..

Toplantıda, açılış konuşmasından sonra kürsüye gelen Ergaz & Bluepet Teknik Genel Müdür Yardımcısı Ömer Yağız, bu güne kadar yaptığımız gibi bu günden sonra da çok çalışarak kontrollü büyümeyi sürdüreceklerini belirtti. 2019 yılı yatırım planlarını , tüp üretim hedeflerini ve Ergaz’ın sektördeki yerini belirten bilgiler verdi.

Toplantıda konuşma yapan Mali İşler Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Malkoç , faaliyet raporları ve mali tabloları açıkladı..

Satış ve Pazarlama Koordinatörü Yaşar Yılmaz ,’’Tüplü satışta sektör genelinde % 7 düşüş olmasına rağmen Ergaz olarak % 2 satış artışı sağlandığını , Otogaz’da ise sektörde yasadışı faaliyetlerin olması dolayısıyla , arzu edilen satışların yakalanamadığını belirtti.

Kriz ortamları fırsata dönüştürüldü!

Şirketin 44 yıllık iktisadi çalışmaları süresi içinde Türkiye konjonktürüne bağlı olarak meydana gelen iniş ve çıkışlar başarılı bir şekilde yönetilerek, çoğunlukla şirketin avantajına çevrildi. Ergaz A.Ş.'nin kuruluşundan beri bir gelenek olarak sürdürülen ve hiç kesintiye uğratılmadan her yıl dağıtılan temettülerin oranı, 2018 yılı için yüzde 20 oranında belirlendi..

Yönetici kadroda küçük revizyon..

Ebubekir Yağız'ın, Genel Müdür sıfatıyla , katılım ve desteklerinden dolayı teşekkürlerini ilettiği toplantıda , alınan karara göre yeni yönetim kurulu listesi şöyle oluştu: Aslan Yağız, Abubekir Yağız, Ahmet Yağız, Muhammed Seyid Gülakar, Zülkani Kaya.