Dolar (USD)
32.26
Euro (EUR)
34.68
Gram Altın
2414.51
BIST 100
10267.09
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Ergenekon gizli tanığı uyuşturcu baronu gözaltında

Ergenekon soruşturmasında "Terazi" kod adıyla gizli tanıklık yapan İranlı işadamı Naci Zindaşti, 5 adamıyla birlikte gözaltına alındı.
Ergenekon gizli tanığı uyuşturcu baronu gözaltında
30 Mart 2016 16:27:00
Ergenekon soruşturmasında "Terazi" kod adıyla gizli tanıklık yapan İranlı işadamı Naci Zindaşti, 5 adamıyla birlikte gözaltına alındı.

Ergenekon soruşturmasında "Terazi" kod adıyla gizli tanıklık yapan İranlı işadamı Naci Zindaşti, Sarıyer'de işadamı Ömer E.A.'nın evini kurşunlatmak suçlamasıyla 5 adamıyla birlikte gözaltına alındı. Zindaşti'nin 1 milyon 300 bin TL karşılığında yat anlaşması yaptığı işadamını sözünü yerine getirmediği için tehdit ettiği ileri sürüldü.

AVUKATLAR SAHTE ZANLI GETİRDİ

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Sarıyer'de 25 Mart günü işadamı Ömer E.A.'nın evinin kurşunlaması olayını soruşturmaya başladı. Soruşturma devam ederken avukatlar İsmail G. ve Murat Ç. isimli iki kişiyi evi kurşunlayan zanlılar olarak polise teslim etti. Ancak Organize polisi buna inanmadı ve soruşturmayı genişletti.

EV KURŞUNLATAN ÜNLÜ BARON ÇIKTI

Organize polisi, kendisini işadamı olarak tanıtan Ömer E.A.'nın evini kurşunlayan kişilerin kendilerine teslim olan kişiler değil, Ergenekon operasyonunun gizli tanığı ve İranlı ünlü uyuşturucu baronu Naci Zindaşti ve 5 adamının olduğunu belirledi.

ZİNDAŞTİ VE 5 ADAMI GÖZALTINA ALINDI

Organize polisi, Büyükçekmece'de düzenlediği operasyonda ünlü uyuşturucu baronu Naci Zindaşti ve 5 adamını ruhsatsız 3 adet silahla birlikte yakaladı.

YAT ANLAŞMAZLIĞI NEDENİYLE KURŞUNLATMIŞ

Yürütülen soruşturmada, kendisini işadamı olarak tanıtan Ömer E.A'nın bir yat satışı için Naci Zindaşti ile 1 milyon 300 bin Dolar para karşılığında anlaştığı ancak bu yat satışının bir türlü gerçekleştirilemediği öğrenildi. Ömer E.A.'yı arayan Naci Zindaşti'nin konuşma sırasında sinirlenerek karşılıklı olarak restleştikleri ve Ömer E.A.'nın "erkeksen buraya gel" dediği öğrenildi. Yaşanan bu gergin telefon görüşmesinin ardından Naci Zindaşti'nin adamlarıyla birlikte Sarıyer'e giderek Ömer E.A.'nın evini kurşunlattığı öğrenildi. Yürütülen soruşturmada, ev kurşunlanma olayını üstlenmeleri için İsmail G. ve Murat Ç. İsimli zanlılara ev eşyası ve 5 bin TL para teklif ettikleri öğrenildi.

MAĞDUR İŞADAMI TUTUKLANDI

Sarıyer'deki evi kurşunlanan işadamı Ömer E.A.'nın başka suçlardan dolayı aranmasının olduğu ve tutuklandığı öğrenildi.

KIZI VE ŞOFÖRÜ ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Adı Ergenekon operasyonlarında gizli tanık olarak ta geçen İran uyruklu ünlü uyuşturucu baronu Naci Zindaşti'nin kızı Arzu Şerifi Zindaşti ve şoförü Devrim Öztunç 2014 yılında otomobilleri içerisinde uğradıkları bir silahlı saldırı sonrasında yaşamlarını kaybetmişti.

Kaynak: Karar