Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Ergenekon Notları

Ergenekon Notları
06 Ağustos 2013 00:00:00

İlker Başbuğ- Boru değil darbeye teşebbüs

26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, yargılandığı Ergenekon Davası'nda müebbet hapis cezası aldı. Başbuğ "Örgüt faaliyeti çerçevesinde cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek" suçundan müebbet hapse mahkum oldu.

Arif Doğan- JİTEM'in kurucusu

Kendi ifadesinde Jitem'i kurduğunu ifade eden emekli albay Arif Doğan sağlık sebepleri nedeniyle davada tutuksuz yargılanıyordu. Oksijen tüpüne bağlı bir şekilde yaşamını sürdüren Arif Doğan 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyetince 47 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Dursun Çiçek- İrtica ile Mücadele Planı

Emekli Albay Dursun çiçek için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Örgüt faaliyeti çerçevesinde cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek suçundan yargılandı. "İrtica ile Mücadele Eylem Planı" belgesine attığı imza ile akıllarda yer eden Dursun Çiçek ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı.

Şener Eruygur- Hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs

Emekli Orgeneral Şener Eruygur'a Örgüt faaliyeti çerçevesinde cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek suçundan müebbet hapis cezası verildi.

Hurşit Tolon- Cumhuriyet Mitinglerinin mimarı

Cumhuriyet Mitingleri'nin mimarı olan Emekli Orgeneral Hurşit Tolon için 129 yıl hapis cezası verildi.

Doğu Perinçek -Allah uzun ömürler versin

Ergenekon Davası'nın karar duruşmasında İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'e 117 yıl hapis. 13. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti Doğu Perinçek'e 117 yıl ceza kesti.

Veli Küçük- Cephanelikler neyin nesi

Ergenekon davasının tutuklu sanığı emekli Tuğgeneral Veli Küçük'e ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Tuncay Özkan u2013 Beni de alın demişti

Ergenekon Davası sanıklarından Gazeteci Tuncay Özkan müebbet hapis cezasına çaptırıldı.

Kemal Gürüz- Türban avcısı

Eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz de Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanmıştı. Mahkeme bugün kararını verdi. Kemal Gürüz, 13 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Ergün Poyraz- Gül'ü ve Erdoğan'ı Yahudi yaptı

13. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti Poyraz'ı 29 yıl 6 ay cezaya çarptırdı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir kitabında "kişilik haklarına saldırıda bulunduğu" gerekçesiyle "Ergenekon davası" hükümlülerinden yazar Ergün Poyraz ve kitabın yayıncısı şirket aleyhinde açtığı davada, 4 bin TL manevi tazminat kazanmıştı.

Mustafa Balbay- Darbe çığırtkanlığı yapıyordu

Ergenekon davasındaki tarihi duruşmada Balbay alkışlar arasında salonu geldi. Fakat kararın açıklanmasından sonra bu alkışlar çığırtkanlıklara dönüştü.

Osman Yıldırım- Danıştay bombacısı

Ergenekon'da tarihi karar açıklandı. Buna göre Danıştay sanığı Osman Yıldırım'a 8 yıl 9 ay hapis cezası verildi. Hırsızlık, yaralama, gasp, adam öldürme suçlarından sabıkalı olan Yıldırım Avukat Alparslan Arslan'la birlikte çalışıyordu. 5, 10 ve 11 Mayıs 2006 tarihlerinde Alparslan Arslan, Erhan Timuroğlu ve İsmail Sağır'la birlikte Cumhuriyet Gazetesi binasına üç ayrı bombalı saldırı düzenledi.

Kemal Kerinçsiz- Hrank Dink katliamından tanıyoruz

Ergenekon'un karar gününde mahkeme, Avukat Kemal Kerinçsiz'e ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Kerinçsiz, yazar Orhan Pamuk'u Şişli Adliyesi önünde yumurta yağmuruna tutanlardan biri olarak biliniyordu.

Yalçın Küçük- Ergenekon'un aydını

Ergenekon Davası duruşmalarının en çok gündem olan isimlerinden biri olan Yalçın Küçük'e mahkeme tarafından 22 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Güler Kömürcü- Terör örgütü üueliği

Ergenekon davasının tutuksuz sanığı gazeteci Güler Kömürcü, 'terör örgütü üyeliği' suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Alparslan Aslan- Danıştay saldırısı

Ergenekon Davası'nda Danıştay'a saldırı düzenleyen Alparslan Aslan'a 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 20 yıl hapis cezası verildi.

Mehmet Haberal u2013 Tahliye edildi

CHP'nin tutuklu Milletvekili Mehmet Haberal, 12 yıl 6 ay hapis cezası aldı. Fakat içeride bulunduğu süre göz önünde bulundurularak tahliye edildi. 4 yıldır yatıyordu.

Ferda Paksüt- "Yaşasın AKP kapatıldı"

İkinci Ergenekon iddianamesinin ekleri arasında yer alan başka bir belgede ise Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt'ün eşi Ferda Paksüt, CHP Milletvekili Yılmaz Ateş'le konuşurken dinlemeye takılıyor. Paksüt ve Ateş arasındaki görüşmenin 31 Mayıs 2008'de Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın AKP'nin kapatılma davasıyla ilgili açıklama yapacağı sırada saat 18:05'de gerçekleşmesi dikkat çekiyor. Haşim Kılıç, henüz AKP'nin kapatılmayacağı yönündeki kararı duyurmadan Ferda Paksüt, Yımaz Ateş'e "6 ya 5 kapanmamış" diyor.

TDV kurban