Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Esed zulmü depremde de durmadı

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve geniş bir coğrafyayı etkileyen yıkıcı depremden iki saat sonra Esed rejimi Suriye'nin kuzeybatısındaki muhaliflerin kontrolündeki Marea kasabasını bombaladı.
Esed zulmü depremde de durmadı
09 Şubat 2023 13:06:32
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve geniş bir coğrafyayı etkileyen yıkıcı depremden iki saat sonra Esed rejimi Suriye'nin kuzeybatısındaki muhaliflerin kontrolündeki Marea kasabasını bombaladı.

Haber: Marina Mussa

Esed rejimi, deprem felaketinden sonra İdlib’i bombaladı Rusya ve İran tarafından desteklenen Esed rejiminin Türkiye ve Suriye'yi vuran ölümcül ve yıkıcı depremden iki saat sonra İdlib’i bombaladığı bildirildi. Türkiye ve Suriye'de ağır can kayıplarına yol açan depremlerin ardından başta Türkiye olmak üzere bütün dünya arama kurtarma ve insani yardım çalışmaları sürdürüyor.

Depremde 2 binden fazla sivilin hayatını kaybettiği İdlib ve çevresinde de yaşam mücadelesi sürerken yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre Hama kırsalındaki Duveyr el Ekrad ve Sirmaniye yerleşimleri ve Halep kırsalındaki Mare' yerleşimi Esed güçleri tarafından kara bombardımanlarıyla hedef alındı. Rejimin bölgedeki bombardımanlarının depremden etkilenen alanlardaki insani faaliyetleri sekteye uğratmasından endişe ediliyor. Bölge kaynakları, muhaliflerin kontrolündeki alanlara henüz hiçbir insani yardımın ulaşmadığını ve büyük bir insani kriz yaşandığını ifade ediyor.

Esed güçlerinin saldırıları hakkında açıklama yapan İngiltere'de iktidardaki Muhafazakâr Parti Milletvekili Alicia Kearns, “Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed güçlerinin depremden etkilenen Suriye'nin kuzeybatısındaki muhaliflerin kontrolündeki Marea kasabasını 'acımasız' ve 'etkili' bir saldırı gerçekleştirdiğini” belirtti.

İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly’ de, Marea'ya yapılan saldırıyı kınayarak, "tamamen kabul edilemez" olarak tanımladı.

Merea'da yaşaya sivil bir kaynakda, bombardımanın şu ana kadar Türkiye ve Suriye geneli ciddi kayıpların verildiği depremden iki saat sonra meydana geldiğini söyledi. Marea merkezli bir aktivist olan Mamoun al-Khatib ise, MEE'ye bölgeye dört veya beş bombanın isabet ettiğini söyledi.