Dolar (USD)
32.21
Euro (EUR)
35.01
Gram Altın
2493.21
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Esed eninde sonunda gidecek

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Gözen, Esed'in eninde sonunda gideceğini, bunun için de muhalefetin daha güçlenmesi gerektiğini ifade etti.
Esed eninde sonunda gidecek
16 Mart 2013 07:01:00
Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Gözen, Esed'in eninde sonunda gideceğini, bunun için de muhalefetin daha güçlenmesi gerektiğini ifade etti.

NİL GÜLSÜM/ANKARA

Binlerce insanın can verdiği vermeye devam ettiği Suriye Direnişini Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Gözen ile konuştuk. Süreci değerlendiren Gözen, Esad'ın eninde sonunda gideceğini, bunun için de muhalefetin daha güçlenmesi gerektiğini ifade etti.

Esad devam edemez

Esad'ın uzun süre devam edemeyeceğini ifade eden Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Gözen, "Esad'ın gücü ile muhaliflerin gücü arasında bir eşitsizlik var. Esad, bir yandan İran, Rusya, Çin gibi ülkelerin desteğini alırken, diğer yandan da içeriden bir kesimden aldığı desteği güçlendirmeye çalışıyor. Eninde sonunda Esad gidecek ancak bunun ne kadar zaman alacağı hususunda bir kesinlik yok. Ben Esad'ın daha uzun süre bu şekilde devam edebileceğini düşünmüyorum" dedi.

Muhalefet pes etmez

Muhalefetin pes etmeyeceğini belirten Gözen, "Esad yönetiminin gitmesi muhalefetin gücünü arttırmasına bağlıdır. Muhalefet ya askeri açıdan bir başarı sağlamalı ya da Esad'ı bir şekilde yok etmelidir. Muhalefet bu hususta pes etmeyecek ancak muhalefetin daha güçlü olması ve elinde iyi silahların olması gerekiyor" şeklinde konuştu.

ABD'nin Rusya ile çıkar ilişkisi var

ABD'nin Rusya ile çıkar ilişkisini göz önünde bulundurarak hareket ettiğini belirten Prof. Dr. Gözen, "Amerika, Rusya'nın açıktan destek verdiği bir diktatöre karşı savaş açmak istemiyor. Amerika'nın Rusya'yla kendisine göre bir çıkar ilişkisi var. Bu sebeple Rusya ile karşı karşıya gelmeyi göze alamıyor. Ayrıca Obama, iktidara "Savaşa karşıyım" diyerek geldi. Obama'nın savaş kararı vermesi kendi vaat ettiğiyle çelişir. Ayrıca o, bir savaşın çözüm olacağına inanmıyor" ifadelerini kullandı.