Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Eski Başbakan Yıldırım Akbulut son yolculuğuna uğurlandı

Eski başbakanlardan Yıldırım Akbulut için Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde kılınan ceneze namazına Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı.
Eski Başbakan Yıldırım Akbulut son yolculuğuna uğurlandı
15 Nisan 2021 13:51:00
Eski başbakanlardan Yıldırım Akbulut için Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde kılınan ceneze namazına Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı.

Eski TBMM Başkanı ve Başbakan, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Yıldırım Akbulut için Meclis'te cenaze töreni düzenlendi.

Törene TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay katıldı.

resized_9c49f-9e6e30f6er_6fd57c487c7d28ce526e709507a70db8.jpg

Cenaze töreninin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yaptı.

İşte Erdoğan'ın açıklamaları:

Değerli kardeşlerim, şu anda musalla taşında Yıldırım Akbulut beyefendiyi ebedi aleme, ahire uğurlamak üzere cenaze namazını kılmış bulunuyoruz. Rabbim cennetiyle cemaliyle müşerref kılsın.

En son Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Konseyi'nde beraber çalıştık. Tabi Yıldırım beyin gerçekten en önemli, en büyük özelliği tevazu idi, mütevazı idi. Bu tevazuundan hiçbir an sapmadı. Ve düşüncelerini bütün tecrübelerini bizlerle istişare konseyinde de paylaşmak üzere kendisinden gerçekten çok çok istifade ettik.

Rabbim yar, yardımcısı olsun inşallah. Ailesine sabırlar diliyorum. Ve tüm milletimize bu noktada sabırlar temenni ediyorum.

Meclis’teki törende konuşan TBMM Başkanı Mustafa Şentop şu ifadeleri kullandı:

''Ölüm, yeni bir dönemin başlangıcı demek. Merhum Akbulut, ardından yazan, söyleyen gösteriyor ki seçkin, müstesna insanlardandı. Anavatan'da uzun yıllar devam etti. Turgut Özal'ın en yakın yol arkadaşı oldu. Parti genel başkanlığı, TBMM Başkanlığı görevlerinde hizmet eden Akbulut, ömrünün son zamanlarında bile Yüksek İstişare Kurulu'nda ülkesi ve milleti için çalışmaya devam etti. Dürüst kişiliğinden bir şey kaybetmeden hayatta kalmayı başaran Akbulut, hafızalarımızda böyle yaşamaya devam edecektir. Ayasofya'nın açılışına dünya gözüyle şahit olması çok müstesnadır. Akbulut halkın içinden bir devlet adamıydı. Halkımız simge bir ismini kaybetti.''