Dolar (USD)
32.94
Euro (EUR)
35.70
Gram Altın
2528.18
BIST 100
10891.42
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Eski Mossad Başkanı Biden'ı hedef aldı

Eski Mossad Başkanı Yossi Cohen, ABD Başkanı Joe Biden'ı Siyonist İsrail'e silah sevkiyatını askıya alması nedeniyle eleştirdi.
Eski Mossad Başkanı Biden'ı hedef aldı
13 May 2024 14:21:51
Eski Mossad Başkanı Yossi Cohen, ABD Başkanı Joe Biden'ı Siyonist İsrail'e silah sevkiyatını askıya alması nedeniyle eleştirdi.

Jerusalem Post gazetesinde yer alan habere göre, eski Mossad Başkanı Yossi Cohen, ABD'nin Siyonist İsrail'e silah sevkiyatını askıya alması nedeniyle Başkan Joe Biden'ı eleştirdi.

Cohen, İsrail'deki bir anma günü etkinliğinde, ABD'nin Tel Aviv yönetimine silah sevkiyatını durdurmasını eleştirdi. Cohen, Siyonist İsrail'in Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarına karşı "saldırı özgürlüğü" verilmesi gerektiğini savundu.

ABD geçici olarak silah sevkiyatını durdurdu

Amerikan medyasında yer alan, adı açıklanmayan bazı ABD'li yetkililere dayandırılan haberlerde, ABD'nin Siyonist İsrail'e bazı silahların sevkiyatını geçici olarak durdurduğu ve sürecin Refah'taki gelişmeler kapsamında değerlendirildiği belirtilmişti.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, dün İsrail'in Refah'a yönelik kapsamlı bir kara saldırısı bağlamında bu ülkeye yakında gönderilecek silahlarla ilgili bir değerlendirme sürecinde olduklarını ve bu süreç devam ederken bazı silahların sevkiyatını askıya aldıklarını doğrulamıştı.

Biden'dan Refah uyarısı

ABD Başkanı Joe Biden da CNN'e verdiği röportajda, "Eğer Refah'a girerlerse, henüz (kapsamlı bir saldırıyla) girmediler, eğer girerlerse o zaman Refah'ta ve diğer şehirlerde kullanılan silahları göndermeyeceğimi açıkça belirttim." ifadelerini kullanmıştı.


VF kat sağ