Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Eskişehir göle döndü: Araçlar suların içinde kaldı

17 Haziran 2023 21:16:13
Kent merkezindeki şiddetli sağanak ve dolu nedeniyle yollarda su birikintileri oluştu. Birikintiler nedeniyle arızalanan birçok araç suyun içinde kaldı. Her yağmurda bodrumuna su dolan Serap Can, "Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) neden bir şey yapmıyor anlamıyorum" diyerek isyan etti.

Kentteki birçok mahallede sağanak ve dolu etkili oldu. Şiddetli yağış nedeniyle araçlar ilerlemekte güçlük çekti.

Kenti Ankara, Bilecik ve Kütahya'ya bağlayan kara yollarında yoğun su birikintileri meydana geldi. Birikintiler nedeniyle arızalanan birçok araç suyun içinde kaldı. Kimi araçları, vatandaşlar iterek sudan çıkarttı.

Trafik polisleri, sürücüleri dikkatli olması konusunda uyardı. İnönü ilçesinde de dolu yağışı etkili oldu.

Araçlar suyun içerisinde kaldı

Birikintiler nedeniyle arızalanan birçok araç suyun içinde kaldı. Kimi araçları, vatandaşlar iterek sudan çıkarttı.

Trafik polisleri, sürücüleri dikkatli olması konusunda uyardı.

Vatandaşlar ESKİ'ye isyan etti

Eskişehir'de her sağanak sonrasında bodrumuna su dolan Serap Can, "Kanalizasyonu kendi imkanlarımla yaptırdım, biraz rahat ettim ama problem devam ediyor. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) neden bir şey yapmıyor anlamıyorum" diyerek isyan etti.

Eskişehir'de öğleden sonra etkili olan sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Meteorolojinin uyarıda bulunduğu yağış, kentin bazı bölümlerinde sel ve su birikintilerine neden oldu. Tepebaşı ilçesi Ertuğrulgazi Mahallesi'nde bulunan Üstün Sokak ile Dereli Sokak'ta bulunan logar suyu tahliye edemeyince su birikintisi oluştu. Birçok evin bodrumu ve garajı sel sularıyla doldu. Ev sahipleri ikametlerinin zemin katlarını ve garajlarında bulunan sel suyunu kendi imkanları ile boşaltmaya çalıştı. Bodrumunun her yağmurda sel suyu ile dolduğunu iddia eden Serap Can sitem etti.

'Her seferinde hayat felç oluyor'

ESKİ'ye defalarca durumla alakalı şikayette bulunduğunu iddia eden Can, "Logarımız sorunlu, hiçbir şey olmasa 3-4 defa bu kanalizasyon pisliği benim evime girdi. ESKİ'yi arıyorum, gelip suyu çekiyorlar ama daha sonra hiçbir şey yapan yok. Muhtarı arıyorum, ilgilenen yok. Camlarım patlıyor ve yağmur suyu içeri doluyor. Kanalizasyonu ben kendi imkanlarımla yaptırmaya çalıştım, bir nebze olsun rahat ettim ama bu yağmur suyu her seferinde bölgeyi felç ediyor. Bu sistemin değişmesi gerekiyor, ben bile bunun değişmesi gerektiğini biliyorum ama yetkililer neden bunu anlayıp, bir şey yapmıyorlar" diyerek duruma isyan etti.