Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Etnospor şenliği başlıyor

Bu yıl 9-13 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan Etnospor Kültür Festivali'nin tanıtım toplantısı, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan'ın da katılımıyla yapıldı.
Etnospor şenliği başlıyor
16 Nisan 2018 16:16:00
Bu yıl 9-13 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan Etnospor Kültür Festivali'nin tanıtım toplantısı, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan'ın da katılımıyla yapıldı.

DÜNYA Etnospor Konfederasyonu tarafından 9-13 Mayıs tarihlerinde üçüncüsü düzenlenecek Etnospor Kültür Festivali'nin tanıtım toplantısı yapıldı. Yenikapı Meydanı'ndaki Avrasya Gösteri Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Hakan Kazancı, Vakıf Katılım Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk Oran, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ ve Etnospor Kültür Festivali Sanat Yönetmeni Yasin Tütüncü hazır bulundu.

Zamanın ruhu yaşatılacak

Toplantıda konuşan Bilal Erdoğan, Etnospor Kültür Festivali vasıtasıyla hem geleneksel sporların yeniden popüler olmasını sağlamayı hem de müziklerden oyunlara kadar birçok geleneksel etkinliği yaşatmayı hedeflediklerini belirterek, "Hazırlayacağımız alanda zamanın ruhunu görsel olarak da yakalamaya çalışan bir tarzı geliştirmenin gayreti içindeyiz." dedi.

Tüm İstanbul davetli

Tüm İstanbulluları Etnospor Kültür Festivali'ne davet eden Bilal Erdoğan, "Toplumumuzun tüm kesimlerinin kendisi için bir şey bulabileceğine inanıyoruz. Özellikle çocuklarımız için TRT Çocuk kanalıyla bir çalışmamız var. Özgün yapımların karakterlerini çocuklarımızla buluşturacağız. Çocuk etkinlik alanını kat kat büyüttük. Burası, 5 gün boyunca İstanbul halkının ailecek gelip iyi vakit geçireceği tamamen ücretsiz bir etkinlik olacak." diye konuştu.

43 çadır kurulacak

Bilal Erdoğan, etkinliğin bu sene, "At binenin, kılıç kuşananın" sloganıyla yapılacağını vurgulayarak, "Toplam 11 dalda 883 sporcu müsabaka yapacak. Çeşitli atlı akrobasi gösterileri düzenlenecek. Bir tane büyük han çadırı ve 43 oba çadırı bulunacak. Organizasyonda 156 at kullanılacak. İstanbul'un en önemli yağlı güreş etkinliklerinden Fetih Güreşleri, 45'i başpehlivan toplam 300 güreşçinin katılımıyla burada gerçekleştirilecek." açıklamasında bulundu.

5 gün sürecek

Yenikapı Meydanı'nda kurulacak özel alanda gerçekleştirilecek Etnospor Kültür Festivali, 9 Mayıs Çarşamba günü başlayacak ve 5 gün sürecek. Vatandaşların, spor yarışmalarını izleyip, kültürel faaliyetlere dahil olabilecekleri etkinlikte, geleneksel Türk sporlarından, mangala, kökbörü, kuşak güreşi, aba güreşi, atlı cirit, atlı okçuluk, aşık oyunu, şalvar güreşi, mas güreşi, yaya okçuluğu ve yağlı güreş müsabakaları gerçekleştirilecek.