Dolar (USD)
32.37
Euro (EUR)
34.63
Gram Altın
2390.90
BIST 100
10170.1
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

EV BİTKİLERİ NEDEN SİNEKLENİR?

Ev bitkileri neden sineklenir sorusunun birden fazla nedeni olabilir. Peki ev bitkilerinin sineklenmesi neden olur? Tüm detaylara haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz.
EV BİTKİLERİ NEDEN SİNEKLENİR?
13 Aralık 2022 22:37:06
Ev bitkileri neden sineklenir sorusunun birden fazla nedeni olabilir. Peki ev bitkilerinin sineklenmesi neden olur? Tüm detaylara haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz.

Ev bitkileri neden sineklenir sorusunun birden fazla nedeni olabilir.

Ev bitkilerinin birçok faydası vardır. Evde güzel bir görüntünün oluşmasını sağlayan bitkiler için çeşitli bakım yöntemleri bulunur. Hangi bitkinin ne tür bir bakım yöntemiyle yaşamını sürdürdüğünü bilmek faydalı olur. Bitki bakımı bitkinin ömrüne etki eden en önemli faktörlerden biridir. Ancak bitkilerde uygulanan yanlış yöntemler bitki köklerine ve çiçeklerine zarar verebilir. Bitki bakımında karşılaşılan bir takım sorunlar vardır. Bu sorunların başında ise ev bitkilerinde oluşan sineklenmelerdir. Sineklenme bazen bitkinin çiçek kısmında bazen de toprağında meydana gelebilir. Bunun belirli nedenleri vardır. Sineklenmeye neden olan faktörler ortadan kalktığında çiçekte sineklenme oluşması tamamen önlenebilir.

EV BİTKİLERİNDE OLUŞAN SİNEKLENME NASIL GİDERİLİR?

Ev bitkilerinde oluşan sineklenme nasıl giderilir sorusuna geçmeden önce sineklenmeye neden olan kaynaklar tespit edilmelidir. Toprakta sineklenme oluşmasının nedenlerinden biri toprağın fazla sulanmasıdır. Fazla sulanan bitki ihtiyacı olan suyu emerken fazla suyun saksıda kalmasına sebep olur. Bu da toprağın sürekli nemli kalmasına yol açar. Sürekli nemli toprak sineklenmeye daha müsaittir. Bu yüzden toprağın düzenli ve yeterli seviyede sulanması önemlidir. Ayrıca toprağın sineklenmesine neden olan bir diğer etken gübredir. Toprakta gübre miktarının fazla olması da sineklenmeye neden olur. Sineklenmenin giderilmesi için çeşitli yöntemlerden faydalanılabilir. Toprak nemli ise kuru saksıya kuru toprak ilave etmek nem oranını azaltır. Bu durum sineklenmenin önlenmesini sağlayabilir. Yine hazırlanan asprinli su da sinekleri önlemeye yardımcı olur. Toz tarçın, sarımsak suyu ve soğan kabuğu da sineklerin giderilmesinde kullanılan yöntemlerdendir.

bitki sineklenmesi_81ce2ac9632317dace72ad567ff8b9fc.jpg

EV BİTKİLERİ SİNEKLERDEN KORUMANIN YOLLARI

Ev bitkilerini sineklerden korumanın birden fazla yolu vardır. Yukarıda belirtilen yöntemlerin uygulanması oluşan sineklerin giderilmesinde kullanılabilir. Ancak bitkide sineklenme oluşmaması için yapılması gerekenler arasında toprağın nemlenmesini önlemek öncelikli adımdır. Yine toprağa verilen gübre oranının seviyeli olması gerekir. Yaz aylarında sinek oluşumu daha fazla olacağı için bitki aşırı sıcak ortamdan korunmalıdır. Oda sıcaklığının bitki türüne göre ayarlanması bu noktada önemlidir.