Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Ev kiralarken nelere dikkat edilmeli?

​Yeni bir daire kiralamayı düşünüyorsanız bu süreçte sorun yaşamamak için dikkat etmeniz gerekenleri göz önünde bulundurmalısınız.
Ev kiralarken nelere dikkat edilmeli?
30 Ağustos 2022 12:05:30
​Yeni bir daire kiralamayı düşünüyorsanız bu süreçte sorun yaşamamak için dikkat etmeniz gerekenleri göz önünde bulundurmalısınız.

Yeni bir daire kiralamayı düşünüyorsanız bu süreçte sorun yaşamamak için dikkat etmeniz gerekenleri göz önünde bulundurmalısınız. Kiralık ev aramaya başlamadan önce ilk etapta ne istediğinize karar vermelisiniz. Aynı anda birçok farklı semtte, farklı özelliklere sahip olan evleri aramanız sizin için yorucu olabilir.

Rutin alışkanlıklarınızı ve iş yerinizin lokasyonunu düşünerek bir veya iki semtte karar almayı deneyebilirsiniz. Evin genişliği, oda sayıları ve binanın yaşı gibi durumlar konusunda kendinize seçenekler belirleyebilirsiniz.

Bütçenizi koruyabilmek ve masrafları azaltabilmek için sahibinden kiralık daire seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Fakat aradığınız daireyi daha kolay bulmak isterseniz, bu noktada aracılar ile çalışmanız daha pratik ve avantajlı olabilir. Kararınız her ne olursa olsun, ev sahibi ve emlakçının güvenilir olduğundan emin olmalısınız. Başvuracağınız online platformların da aynı şekilde güvenilir olması gerekir.

Ev Kiralamanın Püf Noktaları

Evi kiralayacağınız zaman sözleşmeye mutlaka dikkat etmelisiniz. Kurumsal emlak danışmanlarını tercih ettiğiniz takdirde ev sahibi ile tanışarak sözleşmeyi ev sahibi ile imzalayabilme imkânınız bulunur. Evi gezip incelerken bütün detayları değerlendirmelisiniz. Mutfak dolapları, kombi, pencereler gibi demirbaş olabilecek eşyaların durumlarını not almalısınız. Evde rutubet olup olmadığını, odaların aldığı güneşin etkisini değerlendirebilirsiniz. Sizi sonraki süreçlerde mağdur edebilecek veya masrafa yol açabilecek ayrıntıları evi kiralamadan önce belirlemelisiniz.

Evin boyaya veya irili ufaklı tadilatlara ihtiyacı varsa, emlakçı veya ev sahibine bu durumu iletebilirsiniz. Böylelikle masrafları kimin karşılayacağını önceden öğrenmiş olursunuz. Kira bedeli ya da depozito masraflarını değil, apartmana ait olabilecek aylık aidat durumunu da sormalısınız. Kiralayacağınız evin ne kadar güvenli olduğunu farklı açılardan değerlendirmelisiniz. Her bir odayı mümkünse ölçebilirsiniz. Odaların genişliğinin kullanmayı düşündüğünüz eşyalar ile uyumlu olup olmadığını bu şekilde öğrenebilirsiniz.

Apartmanın deprem ve yangın gibi beklenmedik ciddi durumlara karşı ne kadar güvenli olduğunu tespit etmelisiniz. Son olarak kira konut sözleşmesini imzalamadan önce bütün maddeleri en dikkatli şekilde okumalısınız. İstanbul’da kiralık daireler için dilerseniz Hepsiemlak seçeneklerine göz atabilirsiniz. Bu sayede aradığınız kiralık dairelere en güvenilir ve pratik şekilde erişebilirsiniz.