Dolar (USD)
32.28
Euro (EUR)
35.05
Gram Altın
2474.57
BIST 100
10489.04
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

''Evet'' dedi işinden oldu

CHP''li Sarıyer Belediyesi''nde temizlik görevlisi olarak çalışan Murat Muslu, referandumda ''Evet'' dediğini açıklamasının ardından işinden oldu. CHP''li meclis üyesi Özkan Sucu yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanını severse işten atılır" dedi.
''Evet'' dedi işinden oldu
16 May 2017 11:22:00
CHP''li Sarıyer Belediyesi''nde temizlik görevlisi olarak çalışan Murat Muslu, referandumda ''Evet'' dediğini açıklamasının ardından işinden oldu. CHP''li meclis üyesi Özkan Sucu yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanını severse işten atılır" dedi.

KORAY TAŞDEMİR

AK Parti'nin referandum sürecinde 'Hayır' diyenleri ötekileştirdiğini iddia ederek algı operasyonuna girişen CHP'lilerin 'Evet' diyenler üzerindeki baskısı 'Bu kadar da olmaz' dedirtti. Fikirlerini eleştirenleri ekmek parasından mahrum bırakmaktan bile çekinmeyen CHP'li bazı yöneticilerin, milletin parası ile idame edilen belediyeleri, kendi çiftlikleri gibi kullandığı ortaya çıktı. CHP'li Sarıyer Belediyesi'nde temizlik görevlisi olarak çalışan Murat Muslu, sosyal medya hesabından 'Evet' diyeceğini açıklamasının ardından CHP'lilerin hışmına uğradı. Evet diyen bir işçiye ekmek parasını bile çok gören CHP'li yöneticiler, Muslu'ya 'Sana CHP'li belediyelerde para yedirmeyeceğiz' tehdidinde bulunarak, Muslu'ya önce mobing uyguladılar, ardından da işine son verdiler.

Paylaşımlarımdan dolayı tehdit ettiler

Muslu, Nisan ayının başında kendisini mecburu izne çıkardıklarını ifade ederek 'İzin kağıdımı aldıktan sonra şantiye müdürünün yanına gittim, müdür ve belediyen birkaç kişi vardı odada. Bana facebook sayfamda paylaştığım iletilerimi gösterip 'Senin bu yaptığı ne?' diye sordular. Referanduma dair paylaşımlar üzerinden kendilerinden özür dilemememi aksi durumda işten atılacağımı söylediler. 'Seni cezaevine attıracağız sen devlet büyükleri aleyhine paylaşımlar yapmışsın, Kemal Kılıçdaroğlu bir devlet büyüğüdür' dediler. Ben de 'Ben devlet büyüğü olarak cumhurbaşkanı, başbakan, vali ve kaymakamı bilirim' dedim.

Cumhurbaşkanını seven işten atılır

Ayazağa Meydanı'ndaki 'Evet' çadırında AK Parti ve CHP meclis üyelerinin bir araya geldiklerini ve kendisini çağırdıklarını aktaran Muslu, 'CHP meclis üyesi Özkan Sucu, AK Parti meclis üyesi ise Mehmet Yaman'dı. Yaman, Sucu'ya benim için 'Bu arkadaş hakkında neden böyle siyasi bir karar aldınız' diye çıkıştı. CHP'li Sucu ise 'Belediye başkanı istemiyor, AK Partili olurken düşünseymiş, evinin camına evet bayrağı asmış, sosyal medyada referanduma 'Evet' vereceğini açıklamış, CHP'nin ekmeği yiyip böyle yaparsa biz de işten atarız' dedi. O sırada 14 yaşındaki kızım yanımıza geldi, Sucu kızıma cama neden evet bayrağını astığımızı sordu, kızım da 'Suç mu, ben cumhurbaşkanımı seviyorum' diye cevap verince CHP'li Sucu, 'Cumhurbaşkanını seversen baban da böyle işten atılır' dedi.

CHP'den sana ekmek yok!

İzinden döndükten sonra Ayazağa'da çalıştığı yerde değil şantiyede görevlendirildiğini ifade eden Murat Muslu 'Şantiyeye gittim, taşeron şirketin müdürü ile muhasebecisi, elinde kağıt ile geldiler, kağıdı imzalamamamı işten çıkışıma karar verildiğini söylediler, nedenini sorduğumda belediye seni istemiyor, sana CHP'li bir yerden ekmek yedirmeyecekler dediler. 5 gün şantiye gittim geldim, kağıdı imzalamadım, sonunda evime noterden kağıt geldi. Bu şekilde işten çıkarıldım, bunun üzerine hem şirketi hem de belediyeyi mahkemeye verdik. Onların bana suçlaması ise işyerinde propaganda yapmak olarak ifade edildi' diye konuştu.