Dolar (USD)
32.44
Euro (EUR)
34.76
Gram Altın
2440.74
BIST 100
10082.77
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

EVLİLİK KREDİSİ KİMLERE VERİLİR?

Evlilik kredisi şartlarının belli olması ile birlikte kimlerin faydalanabileceği de merak edilmeye başlandı.
EVLİLİK KREDİSİ KİMLERE VERİLİR?
01 Kasım 2023 20:48:04
Evlilik kredisi şartlarının belli olması ile birlikte kimlerin faydalanabileceği de merak edilmeye başlandı.

Evlilik kredisiimkanından kimlerin hangi şartlarda yararlanabileceği belli oldu. Ancak bu kredi türü ile ilgili şartlara bakmadan önce evlilik kredisi nedir? sorusuna yanıt vermek faydalı olacaktır. Evlilik kredisi, çiftlerin evlenme masraflarını karşılamak veya yeni bir ev satın almak gibi evlilikle ilgili harcamalarını finanse etmeye yardımcı olmak amacıyla sunulan bir tür kredi veya finansman seçeneğidir. Evlilik kredileri, çiftlerin düğün masrafları, yüzükler, balayı tatilleri veya yeni bir ev satın almaları gibi özel harcamalarını karşılamalarına yardımcı olmak için kullanılır. Peki evlilik kredisi kimlere verilir? Evlilik kredisi şartları nelerdir? işte merak edilenler...

evlilik-kredisi_13d98fffc6b51e5b11c7758438bab982.jpg

EVLİLİK KREDİSİ ŞARTLARI BELLİ OLDU

Geçtiğimiz günlerde evlenmek isteyen gençler için verilecek olan faizsiz evlilik kredisi şartları belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulan ve sıfır faiz ile verilecek olan evlilik kredisi, evlenmek niyetinde olan gençlerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Kredi olanağından yararlanmak isteyen bireyler krediye ait detaylar için ekran başına geçti. Evlilik kredisi olanağı hakkında bilgi sahibi olmak isteyen herkes hangi yaş aralığında kişilere verileceğini araştırmaya başladı. Ayrıca kredinin geri ödemesinin ne zaman olacağı da merak edilenler arasında. Evlilik kredileri genellikle kişisel krediler veya tüketici kredileri olarak kabul edilir. Devlet tarafından verilecek olan evlilik kredisi yine devlet tarafından belirlenecek olan bankalar üzerinden alınabilir. Kredi için bireylerin evlilik kredisi başvurusu yapması gerekecek. Faizsiz olarak verilecek olan evlilik kredisi şartları aşağıdaki gibi sıralanabilir:

  • Proje ilk olarak deprem bölgesinde olan gençleri kapsayacak,
  • Kredi 4 yıl için sıfır (0) faiz ile verilecek,
  • Evlilik kredisi 2 yıl geri ödemesiz olacak,
  • Kredi için yaş kriteri ile birlikte gelir kriterine de bakılacak,
  • Evlilik kredisi için minimum yaş sınırı 18 olurken maksimum yaş sınırı 27 olacak.

Bu durum göz önüne alındığında 27 yaşını aşan bireylerin evlilik kredisi imkanından faydalanamayacağı görülüyor. Evlilik kredisi şartları, yaş sınırı detayının yanı sıra gelir durumu da dikkate alınarak verilecek.

para_33e0efda2d4568fe850685f30fd7e57e.jpg

EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Şartların yanı sıra merak edilen bir diğer konu ise evlilik kredisi başvurusu nasıl yapılır? sorusu olarak öne çıkıyor. Devlet destekli evlilik kredisi başvurusu için tarihi henüz netlik kazanmadı. Başvuruların başlaması dahilinde evlilik kredisi e-devlet bağlantısı üzerinden yapılabileceği tahmin ediliyor. Evlilik kredisi şartları 2023 yılı için ilk olarak 6 Şubat tarihinde yaşanan deprem bölgesinde geçerli olacak. Pilot projeye ilk olarak deprem bölgesinde yaşayan gençler katılabilecek. 150 bin lira olarak verilecek olan kredinin ilerleyen zamanlarda yurdun tüm illerinde geçerli olması bekleniyor.