Dolar (USD)
32.28
Euro (EUR)
34.63
Gram Altın
2405.91
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Evreni ayağa kaldırırız

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ''Türkiye'nin çıkarları söz konusuysa dünyayı da evreni de ayağa kaldırırız'' dedi.
Evreni ayağa kaldırırız
18 Eylül 2013 00:00:00
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ''Türkiye'nin çıkarları söz konusuysa dünyayı da evreni de ayağa kaldırırız'' dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, sınır ihlali yapan Suriye helikopterinin düşürülmesine ilişkin olarak, Türkiye'nin, güvenliğini ve ulusal çıkarlarını korumak açısından her türlü gelişmeye karşı hazırlıklı olduğunu ancak Suriye'den bir misilleme beklenmediğini söyledi.

Davutoğlu, "Bütün bunları bilmelerine rağmen 2 km derinliğine ihlal yaptığınızda, bunun bize dönük bir mesaj niteliği taşıdığını biz anlarız. Yani 'ben gelir bu ülkede bu sınırı ihlal ederim', ya bu sınamadır, Türkiye'nin ne şekilde cevap vereceğine dair, böyle bir cüret göstermişlerse cevaplarını almışlardır. Bilinçsiz bir şey ise girmeden uyarılıyor" dedi.

Muhalefetin eleştirilerini de değerlendiren Davutoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu'nun konuya ilişkin açıklamalarına işaret ederek, Loğoğlu ile Suriye'nin açıklamalarının birbirine paralel olmasını dikkat çekici bulduğunu söyledi.

Davutoğlu, "Sayın Loğoğlu'na, sınır ihlali yapan Suriye helikopterini savunmak düşmez. 'Dünyayı ayağa kaldırıyor' dediği, evet kaldırırız, biz eğer Türkiye'nin çıkarı söz konusuysa dünyayı da evreni de ayağa kaldırırız" ifadesini kullandı.

Dışişleri Bakanı, CHP yönetiminin son 2,5 yıl içinde her krizde Suriye tarafını savunduğunu ve onu aklayacak açıklamalar yaptığını ancak günün milli birlik ve beraberlik günü olduğunu kaydetti.