Dolar (USD)
32.30
Euro (EUR)
34.81
Gram Altın
2409.37
BIST 100
10267.09
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Ey Hollanda, bunun bedelini ödeyeceksin!

Hollanda'nın çirkin tavrının karşılıksız kalmayacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunun bedelini her türlü ödeyecekler, kusura bakmasınlar. Ödeyecekler ve diplomasi nedir onu da öğrenecekler" dedi.
Ey Hollanda, bunun bedelini ödeyeceksin!
13 Mart 2017 09:55:00
Hollanda'nın çirkin tavrının karşılıksız kalmayacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunun bedelini her türlü ödeyecekler, kusura bakmasınlar. Ödeyecekler ve diplomasi nedir onu da öğrenecekler" dedi.

ÖZLEM DOĞAN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Uluslararası İyilik Ödülleri Töreni'ne katıldı. Konuşmasında, Hollanda'nın skandal tavrına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu an birkaç gündür yaşanan olaylar, gördüklerimiz, dikkat edin tamamen İslamofobik bir gelişmenin tezahürleridir. Batı gerçek yüzünü şu son birkaç gündür çok açık ve net ortaya koymuştur" dedi.

Bu tutum cevapsız bırakılamaz

Hollanda'nın çarşamba günü seçime gideceğini anımsatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Çarşamba günü yapılacak bir seçime sen Türkiye-Hollanda ilişkilerini feda ediyorsan bunun bedelini ödeyeceksin. Çarşamba günü Hollanda'da yapılacak seçimden sonra, öncesinde, sonrasında, gerekli değerlendirmeleri yapacağız ve nasıl bir tavır takınacağımızı ortaya koyacağız. Çünkü bu tutum cevapsız bırakılamaz" ifadelerini kullandı.

Nazizm dimdik ayakta

Avrupa'da Nazizmin dimdik ayakta olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Olaylar başladığında bunların faşizan bir baskı olduğunu aktararak 'Nazizim yeniden hortladı' dedim. Arkasına da şunu ilave ettim. Meğerse Nazizim Batı'da ayakta. Ben istediğim ülkeye elimde pasaportumla uluslararası seyahat özgürlüğü çerçevesinde de, diplomat olarak da giderim. Ama Nazizim ve , faşizmdeki 'İstediğime müsaade ederim, istediğime etmem' anlayışıyla bunlar orada konsolosluk kapısını kilitleyecek kadar ileri gitmişlerdir" şeklinde konuştu.

Geçmişini temizleyemeyecekler

Sömürgeci Avrupa'ya dikkat çeken Cumhurbaşkanı, "Batılılar ne yaparsa yapsın geçmişlerindeki kanı, zulmü ve utancı temizleyemeyecek. Biz Suriye'de, Yemen'de, Irak'ta insanlığa karşı vazifemizi yapmanın gururuyla yolumuza devam edeceğiz. Biz onların sadece sömürgeyle, katliamla anıldığı Afrika'ya tarihimizde hiçbir leke olmadan, başımız dik, alnımız ak gitmeye devam edeceğiz. Türkiye güçlendikçe bunlar çıldırıyor. Bu bölgedeki tüm terör örgütlerinin silahları bu ülkelerden geliyor. El Bab'a girdik. Sırada Münbiç var. Asla Suriye'nin kuzeyinde terör örgütüne devlet kurdurtmayacağız. Batılılar ne yaparsa yapsın geçmişlerindeki kanı ve utancı temizleyemeyecekler" ifadelerini kullandı.

Kimse terk etmeyecek!

Hollanda'nın çağrısına da değinen Cumhurbaşkanı, "Çıkmış bir tanesi ''Türkler burayı terk edecek' diyor. Hayır terk etmeyecekler. Bunlar oranın vatandaşı artık, terk etmeyecekler. Avrupa Birliği'ne seslenen Cumhurbaşkanı, ""Şuraya bakın, Avrupa ırkçılığa gidiyor. Bu bölücülük nedir, bu ayrımcılık nedir? Neredesin Avrupa Birliği? Ondan sonra Erdoğan Avrupa Birliğine çattığı zaman rahatsız oluyorlamış. Evet, rahatsız olacaksınız." dedi.