Dolar (USD)
32.94
Euro (EUR)
35.70
Gram Altın
2528.18
BIST 100
10891.42
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Eylem Tok ve oğlu hakkında kırmızı bülten çıkarıldı

Bir kişinin ölümüne neden olduktan sonra önce Mısır'a daha sonra da ABD'ye kaçan yazar Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur hakkında kırmızı bülten çıkarıldı.
Eylem Tok ve oğlu hakkında kırmızı bülten çıkarıldı
23 May 2024 10:21:33
Bir kişinin ölümüne neden olduktan sonra önce Mısır'a daha sonra da ABD'ye kaçan yazar Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur hakkında kırmızı bülten çıkarıldı.

Haber: Marina Mussa

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Oğuz Murat Aci'nin ölümüne ve 4 kişinin yaralanmasına neden olan kazayla ilgili başlatılan soruşturmayı sürdürüyor. Soruşturma kapsamında, ABD'ye kaçan Eylem Tok ve 17 yaşındaki sürücü T.C. hakkında kırmızı bülten çıkarıldı.

Ne olmuştu?

Eyüpsultan'da 1 Mart'ta yaşanan kazada, seyir halindeki 3 ATV aracından biri arızalanmış ve yol kenarına çekilmişti. Arızalı araç tamir edilmeye çalışılırken aynı yönde ilerleyen bir araç, ATV'lere çarpmıştı. Kazada 5 kişi yaralanırken Oğuz Murat Aci hayatını kaybetmişti.

Yapılan incelemede, kazaya neden olan 17 yaşındaki sürücü T.C'nin, olay yerine gelen annesi Eylem Tok'un aracıyla buradan uzaklaşıp saat 02.00 sıralarında İstanbul Havalimanı'na gittiği, 04.30 sıralarında da annesiyle Mısır'a uçtuğu tespit edilmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturması kapsamında, Mısır'a kaçtığı belirtilen T.C. ve Eylem Tok için yakalama kararı çıkarıldı. Ardından Adalet Bakanlığı'na, bu kişiler için kırmızı bülten çıkarılması talebiyle bir yazı gönderildi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Mısır adli makamlarıyla temas kurulduğunu ve ABD'ye gittikleri belirlenen şüphelilerin iadesi için geçici tutuklama talep evrakının ABD yetkili makamlarına iletilmiş olduğunu açıkladı.

Şüphelinin babası Bülent Cihantimur'un iş yerinde çalışan kurumsal iletişim uzmanı Ayşe Ceren S. "suçluyu kayırma" ile "delileri gizleme" suçlarından tutuklanmış, Cihantimur ve kazadan sonra yaralılardan birinin kayıp telefonunu emniyete teslim eden A.K. hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulanmıştı.

Baba Bülent Cihantimur da "suçluyu kayırma" suçundan "şüpheli" sıfatıyla ifade vermişti. Hakimlik, Bülent Cihantimur hakkında ayrıca, "imza atma" şartını içeren adli kontrol tedbiri uygulanmasını da kararlaştırmıştı.

Olay gecesi, Mısır'a gittikleri belirlenen sürücü T.C. ve annesi yazar Eylem Tok hakkında yakalama kararı çıkaran savcılığın, şüphelilere yönelik kırmızı bülten kararı çıkarılması talebiyle Adalet Bakanlığına yazı göndermişti.

VF kat sağ