Dolar (USD)
32.35
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2393.00
BIST 100
10208.65
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Fatih'te proje üstüne proje

​İstanbul Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, proje tanıtım toplantısında konuştu. Turan, Fatih'teki dönüşüm ve yeni projeleri anlattı.
Fatih'te proje üstüne proje
10 Mart 2024 23:13:42
​İstanbul Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, proje tanıtım toplantısında konuştu. Turan, Fatih'teki dönüşüm ve yeni projeleri anlattı.

Münevver Kabaoğlu

Fatih'in tarihi dokusuna dikkat çeken Mehmet Ergün Turan, ‘’Önümüzdeki 5 yılı kapsayan 2024-2029 Vizyonumuz ile Fatih’in; afetlere ve iklime karşı fiziksel, sosyal ve ekonomik dayanıklılığını sağlamayı, sürdürülebilir bir kent inşa etmek için kararlılıkla ilerlemeyi, konforlu bir ulaşım altyapısı ile erişilebilirliği artırmayı, gelişen dünya koşullarına entegre olarak her alanda yeniliği ve inovasyonu desteklemeyi ve son olarak kadınların, çocukların, gençlerin, yaşlıların ve dezavantajlı herkesin kazanacağı bir Fatih'i birlikte oluşturmayı amaçlıyoruz’’ dedi.

YENİ RAYLI SİSTEM

Turan, Fatih için 7 ana konu belirlediklerini belirterek ulaşım projelerinden bahsetti. Bu kapsamda yeni raylı sistem durakları ve yol düzenlemeleri yapılacağını belirten Turan, ‘’ Projesi hazır olan Vezneciler-Sultangazi Metro Hattı ve Yenikapı-Sefaköy Metro Hattı'nı faaliyete geçireceğiz’’ şeklinde konuştu. Turan, ilçedeki parklanma sorunu için de yeni otopark projelerinden bahsetti.

İlçenin güvenliği noktasında da yeni projelerin olduğunu belirten Turan, metruk binaların yıkılacağını, aydınlatma sistemlerinin güçlendirileceğini ve güvenli okul yolu projesinin faaliyete geçirileceğini ifade etti.

TARİHİ ÇALIŞMALAR

Başkan Turan, Fatih’in tarihi özellikleri için de bir dizi çalışma yapılacağını bildirdi. Turan, bu kapsamda cami ve medreselerin ihyası, çeşmelerin restorasyonu, sanat evlerinin açılması ve dijital müze projelerini anlattı.

Yeni sosyal alanlar açacaklarını da belirten Turan, sosyal tesislerde tüm Fatihlilere ve emeklilere indirim uygulanacağını belirtti.