Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Fenerbahçe'ye saldırıyı sosyal medyadan duyurdu

Fenerbahçe'ye Trabzon'da gerçekleştirilen silahlı saldırının ilk duyurusu Twitter'dan yapıldı.
Fenerbahçe'ye saldırıyı sosyal medyadan duyurdu
05 Nisan 2015 13:01:00
Fenerbahçe'ye Trabzon'da gerçekleştirilen silahlı saldırının ilk duyurusu Twitter'dan yapıldı.
Fenerbahçe otobüsü silahlı saldırıya uğradı, şoför yaralandı. Çaykur Rizespor deplasmanından dönen Fenerbahçe otobüsüne Rize-Trabzon yolunda silahlı saldırı gerçekleştirildi.
Olayda takım otobüsünün şoförü yaralandı. Otobüse saldıranlardan Murat D. isimli kişi sosyal medya hesabından saldırıyı gerçekleştireceklerine dair bir paylaşımda bulunduktan sonra saldırı gerçekleşti. Murat D. saldırı sonrası da bir tweet atıp hesabını kapattı. Emniyet şimdi bu şahsın peşinde...
"BU DAHA BAŞLANGIÇ..."
Murat D. saldırı öncesi; "Fenerbahçelileri havaalanı yol güzergahına bekliyoruz. Biz nönetteyiz. Havaalanına giremeyeceksiniz! Burası Trabzon! şeklinde tweetler attı. Mura D. saldırı sonrası ise; "Hakkımızı çalacaksın, Trabzon'dan sallana sallana gideceksin! Bunlar dada başlangıç! Bir dahakine otobüs uçar!" bu tweetlerle sosyal medyayı salladı. Murat D. bu paylaşımlarda bulunduktan sonra hesabını kapatıp kayıplara karıştı.
HDP'DEN AÇIKLAMA
Fenerbahçe kafilesi dün gece, Trabzon havalimanına gelmek üzere yola çıktı. Kafile Sürmene'ye geldiği sırada Fenerbahçeli futbolcuların içinde bulunduğu otobüse saldırıda bulunuldu. Trabzon'da yayın yapan bazı internet haber siteleri, saldırının HDP tarafından yapıldığını iddia etti. HDP Trabzon İl Örgütü de, saldırıyı yapanları kınayarak, saldırı ile hiçbir alakalarının bulunmadıklarını söylediler.
HDP tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Trabzon'da Fenerbahçe Spor Kulübü otobüsüne yapılan silahlı saldırıyı HDP Trabzon İl Örgütü olarak kınıyoruz. Trabzon'da bazı internet sitelerinde HDP'yi hedef gösteren haberleri de kınıyoruz. HDP Trabzon İl Örgütü olarak Fenerbahçe Spor Kulübü otobüsüne yapılan saldırının faaillerinin bulunmasını ve söz konusu olayın tüm gerçekliğiyle ortaya çıkarılmasını istiyoruz."