Dolar (USD)
32.30
Euro (EUR)
34.98
Gram Altın
2456.36
BIST 100
10167.8
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

FETÖ'nün ByLock'taki 'Mor beyin' tuzağında yeni gelişme!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türkiye'deki bütün başsavcılıklara 322 sayfalık bir liste gönderdi. Listede FETÖ'nün ByLock'taki 'mor beyin tuzağına düşmüş 11 bine yakın telefonun listesi var...
FETÖ'nün ByLock'taki 'Mor beyin' tuzağında yeni gelişme!
28 Aralık 2017 14:13:00
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türkiye'deki bütün başsavcılıklara 322 sayfalık bir liste gönderdi. Listede FETÖ'nün ByLock'taki 'mor beyin tuzağına düşmüş 11 bine yakın telefonun listesi var...

Listede, rıza ve onayları dışında 'morbeyin' ve diğer uygulamalar üzerinden Bylock ile temas ettirilen 11 bine yakın telefon numarası var.

Ankara Başsavcılığı, bu listelere ilişkin üst yazıda bu listelerdeki telefon numaralarının farklı şekillerde kullanıcısının bilgisi dışında Bylock sunucularına yönlendirildiğini belirterek, hakkında sadece bu sebeple işlem yapılmış kişilerin durumunun yeniden değerlendirilmesini istedi.

Millliyet'in haberine göre Başsavcılıklar bu listeden, kendi işlem yaptıkları numara ve kullanıcısının durumunu tekrar değerlendirecek ve eğer kişi sadece bu veri yüzünden ile tutuklanmışsa, hakkında Bank Asya'ya para yatırma veya FETÖ üyeliğine kriter sayılan diğer unsurlardan biri yoksa tutuklu ise tahliye edilebilecek, diğer adli yaptırımlar uygulanmışsa da bu yaptırımlar (adli kontrol, yurtdışı yasağı... vs) kaldırılabilecek.

MOR BEYİN NEDİR?

Mor Beyin uygulaması nedir nasıl anlaşılır, Mor Beyin yazılımı ByLock uygulaması ile ilgili yapılan açıklamalar yakından takip ediliyor. Ankara Başsavcılığı 11.480 GSM numarasının iradeleri dışında ByLock'a yönlendirildiğini açıkladı. FETÖ'nün bu yöntemle gerçek kullanıcıları gizlediği vurgulandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Fetullahçı Terör Örgütü mensuplarının kriptolu haberleşmek için kullandıkları ByLock ile açıklama yaptı. Başsavcılıkça yapılan açıklamada 11 bin 480 kişinin iradesi dışında ByLock'a yönlendirildiği bildirildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksek Kocaman yaptığı açıklamada ByLock'un en büyük delillerden biri olduğunu belirterek, "Bu konuda hiçbir değişiklik yok. Mor Beyin yazılımıyla ByLock'a yönlendirildiği tespit edilen ve farklı illerde tutuklu bulunan yaklaşık bin kişinin, haklarında başka hiçbir delil yoksa tahliyesini talep edeceğiz" dedi. Mor Beyin bir yazılımdır.

Bazı vatandaşların Mor Beyin yazılımıyla ByLock'a yönlendirildiği tespit edilmiştir. Mor Beyin yazılımını yapan Kemalettin Cengiz Erbakırcı, eski TÜBİTAK çalışanıdır. Detaylara haberimiz içerisinden ulaşabilirsiniz.

Mor Beyin bir yazılımdır. Bazı vatandaşların Mor Beyin yazılımıyla ByLock'a yönlendirildiği tespit edilmiştir. Mor Beyin yazılımını yapan Kemalettin Cengiz Erbakırcı, eski TÜBİTAK çalışanıdır.

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksek Kocaman yaptığı açıklamada ByLock'un en büyük delillerden biri olduğunu belirterek, "Bu konuda hiçbir değişiklik yok. Mor Beyin yazılımıyla ByLock'a yönlendirildiği tespit edilen ve farklı illerde tutuklu bulunan yaklaşık bin kişinin, haklarında başka hiçbir delil yoksa tahliyesini talep edeceğiz" dedi.