Dolar (USD)
32.41
Euro (EUR)
34.75
Gram Altın
2434.70
BIST 100
9992.44
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

FETÖ'cülerin hedefindeki isim

KORAY TAŞDEMİR/İSTANBUL
FETÖ'cülerin hedefindeki isim
04 Mart 2017 11:47:00
KORAY TAŞDEMİR/İSTANBUL

Veysel Filiz, Türkiye'nin Belçika Büyükelçiliği Basın Müşaviri. Avrupa'daki İslamafobya konusunda önemli çalışmaları olan ve Belçika'da FETÖ'cülere yönelik mücadelesi ile tanınan Filiz, Belçika'da yayın yapan FETÖ'cülerin Zaman gazetesinin kumpasına uğradı. Verdiği bir demeçteki sözleri Zaman Gazetesi tarafından çarpıtılan Filiz'i, FETÖ'cüler Flaman Başbakan Geert Bourgeois ile karşı karşıya getirdi ve Filiz'in istenmeyen adam ilan edilmesini dillendirdi. Hakkında açılan haksız soruşturmanın ardından müşavirlik görevinden açığa alınan Filiz, şu anda FETÖ'cüler karşısında bir başına bırakılmış durumda.

Belçika'daki FETÖ'cüler

Veysel Filiz, 15 Temmuz'un hemen ardından Gazetvan Antwerpen gazetesine verdiği bir demeçte terör örgütlerinin Belçika'daki para trafiğinin ortaya çıkarılması çağrısında bulunmuş ve Gülen'in, Belçika'da Beringen'e yerleşme imkanlarını araştırdığını söylemişti. Söz konusu demeçte FETÖ'nün de DEAŞ ve PKK gibi bir terör örgütü olduğunu belirten Filiz, Gülen'e bağlı derneklerin ve okullara verilen desteğin teröre destek anlamına geldiğini dile getirmişti.

Belçika Zaman çarpıttı

Ancak Filiz'in bu ifadeleri FETÖ'cülerin Belçika'da yayın yapan Zaman gazetesinde çarpıtıldı ve haberde Gülen kuruluşlarının Flaman hüku00fbmeti ve Başbakanı Geert Bourgeois ile iyi ilişkileri olduğuna dair ifadeler yer aldı. Bunun üzerine Flaman Hükümeti ve Başbakanı Geert Bourgeois, haberi hiç araştırmadan Veysel Filiz'i suçlayan açıklamalar yaptı. Daha sonra ise büyükelçi Mehmet Hakan Olcay ise haberle alakalı basın müşaviri Veysel Filiz'e danışmadan Başbakan Geert Bourgeois'i ziyaret etti ve kendi adına özür diledi.