Dolar (USD)
32.39
Euro (EUR)
34.76
Gram Altın
2399.79
BIST 100
10208.65
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

24 Ekim 2020

FETÖ'nün casus ailesi

İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, İyi Parti’nin iki kurucusundan biriydi. Meral Akşener, ‘Koray Aydın’ı partiye alalım mı?’ diye sorduğunda, evet cevabını vermişti. Ancak son kongrede Koray Aydın, Ümit Özdağ’ın üstünü çizdirdi. Üstelik hiçbir göreve aday olmamasına rağmen, “İlk 75’te de olsa tercih edilmeyecekler” listesinin en başına yazılmıştı ismi. Kriz de bundan sonra çıktı zaten.

İyi Parti’nin FETÖ ile bağlantısı biliniyordu. Ancak deşifre edenler partiden uzaklaştırılıyordu. Parti kurucuları arasında yer alan birçok ülkücü isim FETÖ’cülere karşı çıktığı için partiden atılmıştı. FETÖ, önce MHP’yi ele geçirmeye çalışmış, kendisine bağlı hâkim ve savcılar bu konuda ciddi mesai harcamış ama başaramamışlardı.

Sonrasında F. Gülen’i CIA ile tanıştıran Enver Altaylı ile birlikte Ahad Andican ve Burhan Kavuncu devreye girdi. İyi ve kullanışlı bir parti kuruldu. Kavuncu soyadını duyunca bir dakika durmak gerekiyor. Her bir ferdi farklı partiden Türk siyasetine girse bile yüzde yüz ABD için çalışan FETÖ silahşorları olarak savaşan isimlerden oluşuyor. Sadece partilerde değil, silahlı kuvvetlerde bile… Anlatalım.

***

Türkiye, PKK’nın uluslararası desteğini son dönemde silah zoruyla bir hayli azalttı. Ancak FETÖ’nün uluslararası desteği güçlü şekilde devam ediyor. Sızdığı devletlerde bürokrasiyi kontrol etmeyi seçen FETÖ, bürokratlar üzerinden rant sağlayıp, bunu kendisine yakın aile şirketleri üzerinden değerlendirerek kazancını katlıyor. Bunun bilinen örneklerinden biri, Kavurmacı ailesi. 2020 Şubat ayında İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi, Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı’ya FETÖ üyesi olmaktan 8 yıl 9 ay, babasına ise 9 yıl 4 ay hapis cezası verdi. Kavurmacı ailesine ait 12 şirkete de el konuldu. Asıl hızlı FETÖ’cü olan, örgüt adına dev bir konut sitesi yapıp satan kaçak kardeşi Ahmet Sait Kavurmacı’nın ise dosyası ayrıldı.

Gelelim Kavuncu ailesine. Ümit Özdağ’ın FETÖ’cü olmakla suçladığı İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun babası Orhan Kavuncu, Büyük Birlik Partisi’nde siyaset yapmıştı. Amca oğlu İsmail Kavuncu, FETÖ’nün Kazakistan’daki çekirdek ismiydi. AK Parti İstanbul İl Teşkilatı’nda görev almış, 2009 mahalli seçimlerinde Ak Parti’nin Eyüpsultan adayının ayağını kaydırıp yerine belediye başkanı seçilmişti. Başkanlık yaptığı dönemde Eyüpsultan’ı FETÖ’nün merkezi haline getirdi. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ’nün Eyüpsultan’dan polis zoruyla sökülüp atılması bir hayli sancılı oldu.

***

İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun dayısına gelince, MİT’te başlayıp daha sonra CIA ve Alman istihbaratı için çalışan ünlü casus Enver Altaylı. Gülen ile CIA işbirliğini sağlayan kişi. Altaylı, aynı zamanda Türkiye’deki darbelerin arkasındaki isimlerden biri. FETÖ’nün MİT içindeki köstebeği Mehmet Barıner’in yurt dışına kaçışını organize ederken 20 Ağustos 2017’de yakalanıp tutuklandı. Şimdi hapiste.

Bu yazıyı yazarken kendimi siyaset yazan bir köşe yazarı olarak değil, cinayet ve casusluk romanı kaleme alan bir edebiyatçı gibi hissettim. Yaptığı en iyi iş kendini gizlemek olan FETÖ’cülerin Türkiye ve dünyadaki icraatları cinayet ve polisiye romanlara taş çıkacak cinsten zaten. Meral Akşener partisinin artık Kavuncu ailesinden nur topu gibi bir İstanbul İl Başkanı var. Peki vatandaş sormaz mı, “Meral Hanım, bu genç yeteneği size kim tavsiye etti?” diye…