Dolar (USD)
32.19
Euro (EUR)
35.07
Gram Altın
2465.20
BIST 100
10216.54
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Filistin bayrağı açan Türk sporcuya 'madalyanı alırız' tehdidi

29 Nisan 2024 18:38:47
Türk milli sporcusu Necmettin Erbakan Akyüz, Instagram hesabından yayınladığı videoyla gündeme geldi. Avrupa Wushu Kung fu Şampiyonu Akyüz, birincilik kürsüsünde Filistin bayrağı açıp Dabke dansı yaparak dikkatleri üzerine çekti. Avrupa Wushu Kung fu Federasyonu'nun şampiyonluklarını geri almakla tehdit etmesine tepki gösteren Akyüz, sosyal medya üzerinden bir video paylaşarak federasyona sert sözlerle yüklendi.

Akyüz, videoda federasyonun soruşturma açma ve şampiyonluklarını elinden alma tehditlerini eleştirerek, "Beni bunlarla korkutup geri adım attırabileceğinizi düşünüyorsanız, aklınızı peynir ekmekle yemişsiniz gerçekten." dedi.

'Hiçbir şey yok sizde'

Filistin'e yönelik protestosunu yaparken eleştirilmesine de değinen Akyüz, "Bebek katillerine karşı yapmış olduğum protestoyu kalkıp, 'bizim değerlerimize aykırı böyle şeyler' diyerek soruşturmak açmak. Senin değerin yok. Ne değeri? Ne vicdan, ne insanlık, ne haysiyet... Hiçbir şey yok sizde. Aşağılıksınız! Aşağılık bile değilsiniz, seviyeniz bile yok sizin. Almazsanız da, ceza vermezseniz de adam değilsiniz ulan! Dünya şampiyonluğundan daha gurur verici bir şekilde taşıyacağım o cezayı." şeklinde konuştu.