Dolar (USD)
32.45
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2439.72
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Filistin'in koruyucusu Türkiye'dir

Osmanlı bakiyesi Türkiye'nin Mescidi Aksa'nın ve Filistin davasının koruyucusu olduğunu ifade eden Dr. Furkan Kaya ''İslam dünyasının geleceği Türkiye'nin mesuliyetinde. Yapmamız gereken, İsrail'in 1967 sınırlarına geri dönmesini sağlayacak bir politika izlemek ve Filistin'le MEB anlaşması yapmaktır. O zaman İsrail köşeye sıkışır'' dedi.
Filistin'in koruyucusu Türkiye'dir
15 May 2021 06:00:00
Osmanlı bakiyesi Türkiye'nin Mescidi Aksa'nın ve Filistin davasının koruyucusu olduğunu ifade eden Dr. Furkan Kaya ''İslam dünyasının geleceği Türkiye'nin mesuliyetinde. Yapmamız gereken, İsrail'in 1967 sınırlarına geri dönmesini sağlayacak bir politika izlemek ve Filistin'le MEB anlaşması yapmaktır. O zaman İsrail köşeye sıkışır'' dedi.

HABER: ÖZLEM DOĞAN

Terör devleti İsrail, Gazze’de soykırım yapmaya devam ediyor. Her fırsatta Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa’ya saldıran işgalci İsrail, arkasına batı medyasını da alarak Gazze’ye saldırıyor. Ölü sayısının yüzü geçtiği Gazze’de büyük bir insanlık dramı yaşanıyor. Ambulanslara bile saldıran katil İsrail’e Türkiye dışında hiçbir ülkeden tepki gelmezken İslam İşbirliği Teşkilatı ancak Pazar günü toplanma kararı alarak Müslümanları ölüme terk etti. İsrail’in Filistin’e yönelik katliamlarını ve uyguladığı ambargoyu, yıllardır süren zulmün sona ermesine yönelik çözüm yollarını Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Furkan Kaya Milat’a değerlendirdi.

Çıkar ilişkileri yüzünden susuyorlar

İsrail’in kurulduğu andan itibaren Filistinli nüfusu eritme ve bölgedeki Müslüman nüfusu ortadan kaldırma politikası sürdürdüğünü ifade eden Dr. Furkan Kaya, “Arap dünyası Filistin meselesinde 1948’den bugüne kadar yaşananlara yönelik söylemden ileri gidemedi. Bu devletlerin ABD, Rusya ve İsrail ile ilişkileri çıkarları noktasında hareketsiz kalmalarına sebep verdiği için yaşanan katliamlara ses çıkarmıyorlar” dedi.

abc (3)_19cf3130ff8a83f06b68fd995ebda9a6.jpg

İsrail Filistinlilere soykırım yapıyor

Naziler tarafından soykırıma uğrayan Yahudilerin aynı soykırımı Filistinlilere uyguladığını kaydeden Kaya, “Bugün İsrail, Nazilerin propaganda Bakanı Gobbels’in, “yeteri kadar tekrar edilmiş yalan, kabul edilmiş bir doğru olur” sözüyle hareket edip yalanlar üzerine doğru inşa etmeye çalışıyor. İsrail gibi Yunanistan ve Ermenistan da yalanlar üzerine kurdukları politikalarla hareket ediyorlar. Bu mümkün olmayacak ve oyunları boşa çıkacak. Bunu boşa çıkaracak yegâne güç de Türkiye Cumhuriyeti” diye konuştu.

İstanbul, Siyonistleri engelliyor

Filistin meselesinin çözümü noktasında bu davanın bayrağını taşıyabilecek tek ülkenin Türkiye olduğunu vurgulayan Kaya, “Türkiye’nin yeniden camiye dönüştürülen Ayasofya’yı ve dünya başkenti olan İstanbul’u elinde tutmasının acısını hâlâ yaşayan ülkeler var. İstanbul İslamiyet’in kalesidir. İstanbul düşerse Siyonistlerin Mescid-i Aksa’yı yıkması, Mekke ve Medine’deki kutsallarımızı istila edip zarar vermesi kaçınılmaz olur. İstanbul Türkiye’nin elinde olduğu sürece kutsal şehirlerimize, mabetlerimize zarar veremezler” ifadelerini kullandı.

abc (2)_ab0ac49e3c85ab8d0f52048ec619a88b.jpg

1967 sınırlarına geri dönmeyi zorlamalıyız

İsrail’e söz geçiremeyen Birleşmiş Milletler’in hiçbir hükmü kalmadığını belirten Kaya sözlerini şöyle sürdürdü: “Bosna’da, Karabağ’da, Filistin’de yaşanan katliamlara ses çıkarmayan BM, sivil yerleşim yerlerini, hastaneleri, mabetleri bombalayan İsrail’e de göz yumuyor. İsrail 1967 sınırlarına geri dönmeye zorlanırsa 550 bin Yahudi yerleşimci Batı Şeria ve Doğu Kudüs’ten çıkarılır, Golan Tepeleri de gerçek sahiplerine iade edilir. Ayrıca Burak duvarı da yeniden Müslümanların eline geçer. Bugün Türkiye’nin yapması gereken, İsrail’in 1967 sınırlarına geri dönmesini sağlayacak olan bir politika izlemesidir.”

abc (1)_203e7d1be7e0447e0ade1e4adfab0bb6.jpg

Türkiye Filistin’le MEB anlaşması yapmalı

Türkiye’nin İsrail’i MEB üzerinden sıkıştırabileceğini belirten Kaya, “Türkiye Filistin’le MEB anlaşması yaparsa bu coğrafyadaki dengeler değişecektir. Türkiye’nin Libya ile yaptığı MEB anlaşmasından sonra Doğu Akdeniz’deki ülkelerin Türkiye’nin politikalarına yanaştığını görüyoruz. Fakat Filistin’de de çiftbaşlılığın sona ermesi gerekiyor. Filistin’in başına MOSSAD’ın yetiştirdiği ve Siyonistlerin desteklediği Muhammed Dahlan gibi karanlık bir adam değil de Türk dostu bir devlet adamı oturursa Türkiye-Filistin ilişkileri çok daha ileri bir noktada seyredecek ve Filistin’in lehine olacaktır. Türkiye, Osmanlı İmparatorluğu’ndan aldığı mirasla Mescidi Aksa’nın koruyucu ve savunucusudur. İslam dünyasının geleceği Türkiye’nin mesuliyetindedir” şeklinde konuştu.