Dolar (USD)
32.28
Euro (EUR)
34.93
Gram Altın
2449.26
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Florida eyalet meclisinde skandal sözler: Hepsinin ölmesi lazım

10 Kasım 2023 12:20:23
Florida eyalet meclisinde İsrail-Gazze ateşkesi için oylama yapılırken Cumhuriyetçi temsilci Michelle Salzman'ın Filistinliler için "hepsinin ölmesi lazım" sözleri tansiyonu yükseltti.

Florida eyalet temsilcisi Angie Nixon, İsrail-Gazze ateşkesi için duygusal bir çağrı yaparken gözyaşlarını tutamadı. Jacksonville Demokratı, Florida Senatosu'ndaki bir oturumda Gazze'deki şiddetin azaltılması çağrısında bulunurken yapılan oylama 104'e karşı 2 oyla sonuçlandı.

Gerginliğin zirve yaptığı Meclis toplantısında Jacksonville Demokratı ve Eyalet Temsilcisi Angie Nixon'ın gözyaşları içerisinde diğer Temsilciler Meclisi üyelerine "En az 10 bin Filistinli öldürüldü, ne kadarı sizin için yeterli olacak?" diye yalvararak seslenmesiyle yaşandı.

Nixon'ın konuşması devam ederken Cumhuriyetçi temsilci Michelle Salzman'ın "hepsinin ölmesi lazım" diye seslenmesi, tansiyonu yükseltti.

Nixon, Salzman'ın mecliste yaptığı bir yoruma atıfta bulunarak, "Meslektaşlarımdan biri az önce hepsine vay be dedi" diye devam etti: "Bu eyalette bu hale mi geldik? İlk doğum günü mumunu üfleme şansı bulamayan masum bebekler umurumuzda değil mi?"