Dolar (USD)
32.15
Euro (EUR)
34.90
Gram Altın
2472.33
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

'Fotoğraflarla 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi' sergisi açıldı

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünce açılan 'Fotoğraflarla 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi' sergisinde şehit aileleri ile gaziler, duygularını dile getirdi.
'Fotoğraflarla 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi' sergisi açıldı
11 Temmuz 2017 14:50:00
Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünce açılan 'Fotoğraflarla 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi' sergisinde şehit aileleri ile gaziler, duygularını dile getirdi.

"Fotoğraflarla 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi" sergisinin açılışı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Darbe girişimi sırasında gazi olanlar ile şehitlerin yakınları da sergiye katıldı.

'VATANIMIZ ELDEN GİTMEDİ, SURİYE GİBİ OLMADIK'

Gazi Ülkü Sayın, darbe girişimi gecesi Genelkurmay Başkanlığının önünde tankın, polis aracını namlusuna takarak gelmesi sonucu köprüden aşağıya düşerek yaralandığını belirtti.

Babası ile eniştesinin de şehit olduğunu dile getiren Sayın, "15 Temmuz çok vahim bir gündü. Türkiye olarak, millet olarak çok karanlık, zor badireler atlattık. Çok şükür şu anda gururluyuz. En azından vatanımız elden gitmedi, Suriye gibi olmadık." dedi.

Sayın, geçen bir yılda sürekli hastanelere gittiğini anlatarak, "Unutulacak bir şey değil, zaten unutmayalım. 15 Temmuz'u hatırlayarak, kendimize daha çekidüzen vermemiz gerektiğini düşünüyorum. Her şeyde daha temkinli olmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

"Sırtımı dayayacağım kimse yok çocuklarımdan başka"

Genelkurmay Başkanlığı yakınlarında tankların önüne yatan ve darbecilerin kurşunlarıyla şehit olan Yusuf Çelik'in eşi Hülya Çelik ise "Hayatımda neler değişti belli. Kolum, kanadım gitti. Çocuklarımın babası, annesinin ve babasının evladı gitti. Sırtımı dayayacağım kimse yok çocuklarımdan başka. Zor bir yıldı bizim için." ifadelerini kullandı.

Olayların ardından eşini iki gün aradıklarını kaydeden Çelik, adli tıptan gelen haberle eşinin şehit olduğunu öğrendiklerini ifade etti.

Eşinin şehit düştüğü anları AA foto muhabiri Ahmet İzgi'nin çektiğini anlatan Çelik, kendisinden, eşinin nerede ve nasıl şehit olduğunu dinlediklerini dile getirdi.

Çelik, Allah'tan bütün şehit ailelerine sabır diledi.