Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

FURKAN DOĞAN'IN KATİLİNE DAVA ŞOKU

Mavi Marmara saldırısının suçlularından ve Gazze Ablukası'nı ilk uygulamaya koyan terör devleti İsrail'in eski Başbakanı ve eski Savunma Bakanı Ehud Barak'a şehit Furkan Doğan'ın doğum gününde ABD'de dava açıldı. Mavi Marmara avukatları film gibi bir girişimle MOSSAD ajanlarını atlatarak dava tebliğini Barak'a ulaştırdı.
FURKAN DOĞAN'IN KATİLİNE DAVA ŞOKU
22 Ekim 2015 11:00:00
Mavi Marmara saldırısının suçlularından ve Gazze Ablukası'nı ilk uygulamaya koyan terör devleti İsrail'in eski Başbakanı ve eski Savunma Bakanı Ehud Barak'a şehit Furkan Doğan'ın doğum gününde ABD'de dava açıldı. Mavi Marmara avukatları film gibi bir girişimle MOSSAD ajanlarını atlatarak dava tebliğini Barak'a ulaştırdı.

ÖZLEM DOĞAN

Terörist İsrail'in ablukası altındaki Gazzelilere insani yardım malzemesi götürürken Akdeniz'in uluslararası sularında terör devleti İsrail'in saldırısına uğrayan ve 10 vatandaşımızın şehit olduğu Mavi Marmara saldırısıyla ilgili ilginç bir gelişme yaşandı. Saldırıda şehit olanlardan ABD Vatandaşı Şehit Furkan Doğan'ın ailesi, Furkan'ın doğum gününde saldırının sorumlularından İsrail Eski Başbakanı Ehud Barak'a ABD'de dava açtı. İsrail Eski Başbakanı Ehud Barak bir konferans için ABD'de bulunuyordu. Mavi Marmara Avukatları ABD'de bulunan Ehud Barak'a Mossad ajanlarının engelleme girişimlerine rağmen ulaşmayı başardı ve önceden hazırladıkları dava dosyasını Ehud Barak'a tebliğ etmeyi başardı.

BARAK YARGILANACAK

Bu tebligatın şokunu yaşayan Ehud Barak, Furkan Doğan davasından dolayı ABD'de jüri önünde yargılanacak. Furkan Doğan'ın ailesi adına açılan dava, Kaliforniya Merkez Federal Mahkemesi'nde görülecek. Furkan Doğan'ın doğum gününde gerçekleşen bu dava ile Ehud Barak, hem Mavi Marmara'da işlediği suçlardan dolayı yargılanacak hem de bu nedenle tazminat ödemek durumunda kalacak. Davaya diğer mağdurlar ve şehit aileleri de dahil olabilecek.

Konuyla alakalı görüşlerini aldığımız Mavi Marmara'nın avukatlarından Gülden Sönmez, Ehud Barak'a ulaşan tebligatla alakalı şöyle konuştu:

MOSSAD'A RAĞMEN

New York ve belli bölgelerde tamamen İsrail yandaşı yargı sistemi yüzünden bir türlü dava açılamadığını ifade eden Sönmez, "Hukukçu ekibimiz, hazırladığımız dava dosyasını Mossad ajanlarına rağmen ABD'nin batısında bir eyalette bulunan Ehud Barak'a ulaştırdı ve bu tebligat sayesinde dava açılmış oldu" dedi.

MAHKEMEDEN KAÇAMAZ

Ehud Barak'ın Başbakan ve Savunma Bakanlığı yaptığı dönemde uluslararası terör suçu işlemekten yargılanacağını belirten Sönmez, "İsrail için bir ilk gerçekleşiyor. Barak, Furkan Doğan'ı zalimane ve kasten öldürmekten suçlanıyor. Başka ülkelere seyahat etmeyen ve sürekli bir kaçış yaşayan Barak, artık mahkemeden kaçamayacak" dedi.

BU DAVA MİLAT OLACAK

Tebligatın ulaşmasından dolayı ABD'nin artık davaya müdahale edemeyeceğini söyleyen Sönmez, bu davanın bir milat olduğuna dikkat çekerek sözlerini şöyle noktaladı: "Netanyahu ve Barak gibi isimler hiçbir yerde yargılanmamak adına seyahat etmiyorlar ve ülkelere baskı yaparak siyasi olarak yargılanmaktan muaf kalmaya çalışıyorlardı. Furkan Doğan'ın davasını takip eden hukukçu heyet çok güçlü. Sırp Katil Miloseviç'i yargılayan Savcı Prof. Sir Geoffrey Nice QC'nin liderliğinde, Stoke&White Hukuk Bürosu'nun koordinasyonu ile Mursi'nin avukatı RodneyDixon QC, ABD'li avukatlar HaydeeDijsktal ve Dan Stormer'dan oluşan bir heyet görev yapıyor. Bir İsrail Başbakanına dava açılması, İsrail'in 1948 yılından bu yana yaptıklarıyla ilgili gidilebilecek hukuk alanındaki en ileri noktadır."