Dolar (USD)
32.27
Euro (EUR)
34.79
Gram Altın
2403.70
BIST 100
10297.57
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Galata Köprüsü'ndeki çalışma trafiği felç etti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Galata Köprüsü'nün derz değişimi ve asfalt yenileme çalışmaları için tek yönlü kapatılması bölgede trafiğe neden oldu.
Galata Köprüsü'ndeki çalışma trafiği felç etti
14 Ağustos 2023 14:20:40
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Galata Köprüsü'nün derz değişimi ve asfalt yenileme çalışmaları için tek yönlü kapatılması bölgede trafiğe neden oldu.

İBB tarafından Karaköy-Eminönü yönündeki 20 gün sürecek 1. etap bakım çalışmaları dün itibarıyla başladı.

Köprünün Eminönü yönüne çıkan yol, yaklaşık 100 metre mesafeden dubalar ve beton bloklarla kapatıldı.

Çalışma alanı brandalarla çevrilirken, işçilerin iş makineleri eşliğinde çalışmaları sürüyor.

Köprüdeki trafiğin tek yöne düşmesi nedeniyle alternatif güzergahlara yönlendirilen sürücüler, uzun kuyrukların oluşmasına neden oldu.

Sürücülerden Şenol Kılınç, yaklaşık yarım saattir trafikte olduğunu ve işlerinin aksadığını söyleyerek, duruma tepki gösterdi.

Yolcu getirmek için trafikte olduğunu belirten taksi şoförü Turan Taş ise "Çilemizi görüyorsunuz. 15 sene önce yapıldı. Sağlam yapsalardı bugün sıkıntı yaşamazdık. Bu yolu mecbur kullanıyoruz. Müşteri Eminönü'ne geçmek için burada indi. Yapabileceğimiz bir şey yok." dedi.

Servis şoförü Harun Güldil, yarım saatten bu yana trafikte olduğunu aktararak, "Keşke başka zaman çalışma yapsalardı. Akşamları, geceleri. Herkes nasıl gece çalışıyorsa onlar da çalışabilir diye düşünüyorum. Sürekli turist taşıdığımız için bayağı aktif bir yol. Etkilendik, şu anda müşteri bekliyor." diye konuştu.

İBB tarafından gerçekleştirilecek Karaköy-Eminönü yönündeki 1. etap bakım çalışmaları 20 gün, Eminönü-Karaköy istikametindeki 2. etap çalışmaları da 20 gün sürecek.

galata-koprusu_32883fbbd0a9ae222339595121649ad2.jpg

Galata Köprüsü, İstanbul'da Haliç üzerine yapılmış, Karaköy'le Eminönü'nü birleştiren bir köprüdür. İlk köprü 1845'te inşa edildi, ardından birkaç kez yenilendi. Günümüzdeki Galata Köprüsü 1994'te tamamlanmış, 490 metre uzunluğunda ve tramvay geçişine uygun bir baskül köprü olarak öne çıkmaktadır.

Tarih boyunca Haliç'i birleştirmek için farklı köprüler yapıldı. İstanbul'un fethi sırasında Sultan Mehmet'in geçiş için gemileri birleştirdiği mobil bir köprü kullanıldı. 19. yüzyılda da farklı köprü girişimleri oldu. İlk modern Galata Köprüsü 1845'te yapıldı, ardından birkaç kez yenisi inşa edildi.

Bugünkü Galata Köprüsü, 1994'te tamamlanan ve tramvayın da geçtiği nadir baskül köprülerinden biridir. Köprünün altında ticari alanlar da bulunmaktadır. Köprünün tasarımı tramvay eklemesi düşünülmeden yapıldığı için, tramvay yolunun eklenmesi bazı sorunlara yol açtı.

Eski Galata Köprüsü 1992'de yanarak hasar gördü ve onarım sonrasında "Tarihî Galata Köprüsü" olarak anıldı. 2016'da bakım için kaldırıldı, ancak nasıl kullanılacağı belirsizliğini koruyor.

Beşinci ve günümüzdeki Galata Köprüsü, 1994'te tamamlanmış ve tramvay geçişi de dahil olmak üzere modern ihtiyaçları karşılayacak şekilde tasarlanmıştır. 490 metre uzunluğuyla öne çıkan bu köprü, açılabilir bir baskül sistemi ile 80 metrelik açılabilir kısmı da barındırır.

Galata Köprüsü, İstanbul'un tarihinde önemli bir rol oynamış, farklı dönemlerde inşa edilen köprülerle şehrin iki yakasını birleştirmiş ve toplumsal hayatın merkezlerinden biri olmuştur.