Dolar (USD)
32.20
Euro (EUR)
34.97
Gram Altın
2512.37
BIST 100
10739.57
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Galatasaray, Süper Lig'de 24. şampiyonluğa bir adım uzakta

Trendyol Süper Lig'in 35. haftasında en yakın takipçisi Fenerbahçe ile puan farkını 6'ya çıkaran sarı-kırmızılı ekibin 36. haftadaki Fatih Karagümrük müsabakasında şampiyonluğunu ilan etme ihtimali bulunuyor
Galatasaray, Süper Lig'de 24. şampiyonluğa bir adım uzakta
10 May 2024 11:04:09
Trendyol Süper Lig'in 35. haftasında en yakın takipçisi Fenerbahçe ile puan farkını 6'ya çıkaran sarı-kırmızılı ekibin 36. haftadaki Fatih Karagümrük müsabakasında şampiyonluğunu ilan etme ihtimali bulunuyor

Galatasaray Futbol Takımı, Trendyol Süper Lig'de bitime 2 hafta kala şampiyonluğunu ilan edebilir.

Sarı-kırmızılı ekip, Süper Lig'de 35. haftayı en yakın takipçisi Fenerbahçe'nin 6 puan önünde lider tamamladı. Galatasaray, ligin kalan bölümünde sırasıyla deplasmanda VavaCars Fatih Karagümrük, iç sahada Fenerbahçe ve dışarıda TÜMOSAN Konyaspor ile karşılaşacak.

Fenerbahçe ise içeride Mondihome Kayserispor, deplasmanda Galatasaray, sahasında İstanbulspor ile karşı karşıya gelecek.

Galatasaray, ligin 36. haftasında Fatih Karagümrük müsabakasıyla şampiyonluğunu garantileyebilir. Sarı-kırmızılı ekip, 12 Mayıs Pazar günü Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapılacak maçı kazanması durumunda, şampiyonluk için Fenerbahçe'nin Kayserispor karşısında puan kaybetmesini bekleyecek.

Puan farkı korunarak veya kapanarak geçilmesi durumunda şampiyonluk heyecan son 2 haftaya taşınacak. O zaman da Galatasaray ile Fenerbahçe arasında 37. haftada RAMS Park'ta yapılacak derbi, düğümün çözülmesi için kritik önem kazanacak.

- Ligde 23. şampiyonlukla rakipsiz

Galatasaray, 65 sezonu geride kalan Süper Lig'de 23 kez şampiyonluğa ulaştı.

Ligde en fazla zafere ulaşan takım konumundaki sarı-kırmızılılar, en yakın takipçisi Fenerbahçe'nin (19) 4 şampiyonluk önünde bulunuyor.

Formasında 4 yıldız taşıma hakkına sahip tek takım olmayı sürdüren Galatasaray, bu sezonu da şampiyon tamamlaması durumunda 24. kez zafer turu atacak. "Cimbom"un beşinci yıldızı kazanmasına bir şampiyonluk kalacak.

Galatasaray'ın ligde elde ettiği şampiyonluklar ve sezonlara göre dağılımı şöyle:

SezonŞampiyonTeknik Direktör
1961-62GalatasarayGündüz Kılıç
1962-63GalatasarayGündüz Kılıç
1968-69GalatasarayToma Kaleperovic
1970-71GalatasarayBrian Birch
1971-72GalatasarayBrian Birch
1972-73GalatasarayBrian Birch
1986-87GalatasarayJupp Derwall
1987-88GalatasarayMustafa Denizli
1992-93GalatasarayKarl Heinz Feldkamp
1993-94GalatasarayRainer Hollmann
1996-97GalatasarayFatih Terim
1997-98GalatasarayFatih Terim
1998-99GalatasarayFatih Terim
1999-00GalatasarayFatih Terim
2001-02GalatasarayMircea Lucescu
2005-06GalatasarayErik Gerets
2007-08GalatasarayCevat Güler
2011-12GalatasarayFatih Terim
2012-13GalatasarayFatih Terim
2014-15GalatasarayHamza Hamzaoğlu
2017-18GalatasarayFatih Terim
2018-19GalatasarayFatih Terim
2022-23GalatasarayOkan Buruk

Spor haberleri

Spor haberleri, dünyanın dört bir yanındaki spor etkinlikleri ve müsabakalar hakkında bilgi veren ve sporun takipçileri ile buluşturan haberlerin genel adıdır. Bu tür haberler, birçok farklı spor dalını kapsayabilir ve sporun çeşitli yönlerini yansıtır. Sporun büyüklüğü ve evrenselliği göz önüne alındığında, spor haberleri sadece spor dünyasındaki güncel gelişmeleri takip etmek isteyenler için değil, aynı zamanda genel bir izleyici kitlesi için de önemlidir.

Spor haberlerinin temel bileşenleri şunlardır:

Sporcu ve Takım Haberleri: Spor haberleri, öne çıkan sporcuların performanslarına ve takımların başarılarına dikkat çeker. Özellikle büyük spor organizasyonlarında (örneğin Olimpiyatlar, FIFA Dünya Kupası, UEFA Şampiyonlar Ligi) dereceye giren sporcular ve takımlar büyük ilgi görür.

Müsabaka Sonuçları: Spor haberlerinin en temel öğelerinden biri, spor müsabakalarının sonuçlarıdır. Hangi takımın veya sporcunun galip geldiği, berabere kaldığı veya kaybettiği bu haberlerde yer alır.

Transfer Haberleri: Özellikle futbol dünyasında transfer dönemleri büyük heyecan yaratır. Hangi oyuncunun hangi takıma transfer olduğu veya transfer görüşmelerinin hangi aşamada olduğu sık sık gündeme gelir.

Sakatlık ve Performans Güncellemeleri: Sporcuların sakatlıkları ve iyileşmeleri, aynı zamanda performanslarındaki değişiklikler de spor haberlerinin bir parçasıdır.

Spor Organizasyonlarının Programları: Hangi spor etkinliklerinin ne zaman ve nerede gerçekleşeceği, spor tutkunları için büyük önem taşır. Bu, izleyicilerin favori sporlarını ve takımlarını desteklemek için izlemeyi bekledikleri tarihleri bilmesini sağlar.

Sporun Toplumsal ve Kültürel Etkileri: Spor, kültürel ve toplumsal bir olaydır ve bu nedenle spor haberleri, sporun toplum üzerindeki etkilerini de yansıtır. Taraftarlar, taraftar grupları ve spor etkinliklerinin sosyal dinamikleri bu kategoriye dahildir.

Spor Dünyasındaki Tüm Gelişmeler Milat'ta

Spor haberleri, sadece sonuçları öğrenmek için değil, aynı zamanda sporun stratejilerini, taktiklerini ve kurallarını anlamak, sporcuların hikayelerini ve başarılarını takip etmek ve genel olarak sporun tadını çıkarmak için takip edilir. Bu haberler, sporun tüm yönlerini ve heyecanını izleyicilere taşır ve bu nedenle spor tutkunlarının vazgeçilmez bir parçasıdır. Spor dünyasında yaşanan tüm gelişmelerden haberdar olmak için Milatgazetesi.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

TDV kurban