Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Gazetecilerin değerlendirmeleri önemli

Akil İnsanlar Heyeti Güneydoğu Anadolu Bölgesi Başkanı Ensaroğlu, 'Gazetecilik yapan insanların değerlendirmeleri bizim açımızdan özel önem taşıyor' dedi.
Gazetecilerin değerlendirmeleri önemli
16 May 2013 15:17:00
Akil İnsanlar Heyeti Güneydoğu Anadolu Bölgesi Başkanı Ensaroğlu, 'Gazetecilik yapan insanların değerlendirmeleri bizim açımızdan özel önem taşıyor' dedi.

Akil İnsanlar Heyeti Güneydoğu Anadolu Bölgesi Grubu, Gaziantep'te gazetecilerle bir araya geldi.

Grup Başkanı Yılmaz Ensaroğlu, bir otelde düzenlenen toplantıda, bugüne kadar sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini dinlediklerini, medya mensuplarıyla da görüşerek, değerlendirme ve eleştirilerini almak istediklerini söyledi.

Gaziantep'in ardından Adıyaman ve Şanlıurfa'ya gideceklerini ifade eden Ensaroğlu, şöyle konuştu:

"Gaziantep, siyasi bölge açısından Güneydoğu'nun bir parçasıysa da aslında çok da Güneydoğu sayılmaz. Belki Güneydoğu ile Türkiye'nin diğer bölgeleri arasında bir geçiş, ara bölge olarak değerlendirmek de mümkün. Bünyesinden bölgeden çok sayıda kişiyi barındıran, bölgenin sanayi bölgesi durumunda. Bölge illerinden farklı olarak birkaç tane üniversitesi olan kentimiz. Kendi içinde çeşitliliği, çoğulculuğu barındıran bir kentimiz. Bu şehirde gazetecilik yapan insanların değerlendirmeleri de bizim açımızdan özel önem taşıyor. Bu bakımdan sizlerle bir araya gelip hasbıhal etmek istedik."

"Ben işimi, gücümü, felçli annemi bırakıp geliyorum"

Grup Başkan Vekili Kezban Hatemi de akil insanlar üzerinden muhalefet yapıldığını söyledi.

Bu durumu eleştiren Hatemi, "Bizim üzerimizden muhalefet yapmayın. Bu hepimize zarar veriyor. Kim olduğuna değil, ne yapıldığına bakalım. Burada bir siyasi irade var, bu anayasaya rağmen var. Ne aldın, ne verdin, bölünme, bayrak, sancak...Böyle bir şey hiç duymadık. Bize böyle yük, görev verilmedi. 'Gidin şunları şunları sorun' denilmedi. Aksine, aktarılmayan veya aktartılmayanların bildirilmesi istendi" diye konuştu.

Gezilerinde sadece uçak ve otel masraflarının karşılandığını dile getiren Hatemi, bunun dışındaki harcamaları kendilerinin yaptığını vurguladı.

Hatemi, "Ben işimi, gücümü, felçli annemi bırakıp geliyorum. Helal olsun. Yeter ki sofrada benim tuzum da olsun. Barışsa sonuna kadar varım. Benimle el ele olanla da her yolu yürümeye hazırım. Bu ülke bizim. Bu ülkede güzellik olsun, barış olsun" şeklinde konuştu.

"Şans vermek lazım"

Grup üyelerinden Ahmet Faruk Ünsal ise 30 yıllık çatışma sürecinde devletin asayiş açısından yapılması gerekeni yaptığını söyledi. Defalarca sınır ötesi harekatı yapıldığını anımsatan Ünsal, şunları kaydetti:

"Geldiğimiz noktada problemin üzerinden gelemedik. Uygulanan yöntemlerin dışında bir yol izleniyor. Devletiyle şiddet üzerinden problemini çözmek isteyen tek grup Türkiye'de değil. İrlanda'da da bu yapıldı, İspanya'da da benzer problemler oldu. Latin Amerika, Güney Afrika'da oldu. Hiçbir yerde şiddetle sonuca ulaşılmadı. Ne devlet şiddetiyle karşı tarafı bastırabildi, ne karşı taraf şiddetiyle devleti bir yere getirebildi. Nihayetinde ilk defa başka bir yöntem uygulanıyor. Bu iyi bir şey. Dünyada bu işler nasıl çözülüyorsa Türkiye de benzer çözüm arıyor. Buna şans vermek lazım."

Toplantıya, üyelerden Fazıl Hüsnü Erdem de katıldı.