Dolar (USD)
32.27
Euro (EUR)
35.03
Gram Altın
2468.31
BIST 100
10319.96
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Darbedilen doktor yoğun bakıma alındı

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde, hasta yakınları tarafından darbedilen bir doktor ağır yaralandı. Olayın ardından doktor yoğun bakımda tedavi altına alındı.
Darbedilen doktor yoğun bakıma alındı
20 Ağustos 2023 09:30:00
Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde, hasta yakınları tarafından darbedilen bir doktor ağır yaralandı. Olayın ardından doktor yoğun bakımda tedavi altına alındı.

Gaziantep'in 23 Nisan Mahallesi'nde bulunan bir özel hastanenin acil servisinde, çocuğunu yüksek ateş şikayetiyle muayene ettirmek isteyen aile ile acil servis doktoru Asadullah Begoğlu arasında yaşanan tartışma sonucunda şiddet olayı meydana geldi.

Tartışmanın hızla şiddetlendiği olayda, aile üyeleri ile doktor Begoğlu arasında tartışma yaşandı. Aile üyeleri ve hastaneye gelen diğer yakınları, doktor Begoğlu'na saldırdı. Bu saldırıda doktor Begoğlu'nun yanı sıra hastanenin gece müdürü Ahmet Sefa Sağlık ve güvenlik görevlisi Gökhan Hacı Yunus da yaralandı.

Ağır yaralanan doktor yoğun bakıma kaldırıldı

Yaralanan gece müdürü Sağlık ve güvenlik görevlisi Yunus ayakta tedavi edilirken, ağır yaralanan doktor Begoğlu yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.

Polis ekipleri, olaya karışan aile üyelerini gözaltına aldı ve diğer şüphelileri yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Hastanenin güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, çok sayıda kişinin doktor Begoğlu'nu aralarına alarak şiddet uyguladığı görülüyor.

Hastanenin gece müdürü Sağlık, gazetecilere, yüksek ateş şikayetiyle başvuran hastanın yüksek ateş nedeniyle damar yolunun açılmadığını söyledi.

Bu nedenle hasta yakınlarının sinirlenerek hastane içerisinde arbede çıkardığını ifade eden Sağlık, şunları kaydetti:

"Güvenlik görevlisi arkadaşlarla hasta yakınlarını sakinleştirerek hastane dışına çıkardık. Bu sırada hastaya müdahaleye devam edildi. Çocuğun babası arama yaparak birkaç araba dolusu yakınını hastaneye çağırdı. Hastanenin dışına çıktığımızda çok ağır hakaretler ederek hem doktorumuza hem bana saldırdılar. Doktorumuz şu an yoğun bakımda, başında yaklaşık 15 dikiş var. Hayati tehlikesi devam ediyor. Sağlık çalışanlarına şiddetin önlenmesi için gerekenlerin yapılması lazım."

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin kabul edilemez olduğunu vurgulayan yetkililer, benzer olayların önlenmesi ve sağlık personelinin güvenliğinin sağlanması için gereken önlemlerin alınması gerektiğini belirtti. Olayla ilgili soruşturma devam ederken, doktor Begoğlu'u ise yoğun bakımda tedavi altında bulunuyor.

bakan-koca_924623b099ff9693709b17c558ed6076.jpg

Bakan Koca salıkta şiddete karşı yeni önlemler açıklamıştı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimz günlerde yaptığı açıklamada, sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti engellemek amacıyla geliştirilen yeni sistem hakkında bilgi vermişti.

Şiddet Eylem Planı'nın hayata geçirilmesiyle birlikte hastanelerde görevli emniyet personeli ve güvenlik sayısını artırmayı amaçladıklarını belirten Bakan Koca yaptığı açıklamada şu sözleri aktarmıştı.

"Bu, en temel önceliklerimizden biridir. Ancak bundan daha da önemli gördüğümüz bir adım var. İçişleri Bakanlığı ile işbirliği içerisinde olduğumuz bir hazırlık yapıyoruz: 'beyaz kod öncesi ara uyarı ve ön bilgi sistemi'. Bu öncü kod sayesinde hastane emniyetini, güvenliğini ve ilgili yöneticileri devreye sokacak bir uyarı sistemi üzerinde çalışıyoruz"