Dolar (USD)
32.28
Euro (EUR)
34.68
Gram Altın
2397.47
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Gaziantep'te Milat rüzgarı\u2026

Milat Gazetesi Güneydoğu Anadolu temsilciliği tarafından Gaziantep'te '2'nci Kurtuluş Savaşı Milletimizin Yeniden Dirildiği Gece 15 Temmuz' konulu bir panel düzenledi.
Gaziantep'te Milat rüzgarı\u2026
31 Ekim 2016 09:00:00
Milat Gazetesi Güneydoğu Anadolu temsilciliği tarafından Gaziantep'te '2'nci Kurtuluş Savaşı Milletimizin Yeniden Dirildiği Gece 15 Temmuz' konulu bir panel düzenledi.

ENES BABACAN / MEHMET GÜNGÖRDÜ GAZİANTEP

Ak Parti Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Milat Gazetesi Yayın Yönetmeni Ali Adakoğlu, Medya Grup Başkanı A.Zeki Gayberi, Yayın Koordinatörü Serdar Arseven ve 15 Temmuz gazisi muhabiri Enes Babacan'ın konuşmacı olduğu paneli Milat yazarı Sabiha Doğan yönetti. Gazetemizin düzenlediği 15 Temmuz panelinde konuşan AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, "Türkiye 15 Temmuz'da ikinci kurtuluş savaşını verdi. Kim ki 15 Temmuz haline tiyatro diyorsa, yaşananları küçümsemeye çalışıyorsa bu hainlerin, darbecilerin ve teröristlerin ekmeğine yağ sürmektedir ve onlarla birlikte suç ortağıdır" dedi.

15 Temmuz'u küçümseyen haindir

Gaziantep Şehit Kamil Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen 15 Temmuz panelinde konuşan Ak Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, "15 Temmuz darbe girişimi olmasının dışında bir işgal girişimi olarak da değerlendirilebilir. Türkiye 15 Temmuz'da ikinci kurtuluş savaşını verdi. Bunun lamı cimi yoktur. Bunu bütün dünya gördü. Her şeyi hesapladılar. Kim ki 15 Temmuz haline tiyatro diyorsa, yaşananları küçümsemeye çalışıyorsa bu hainlerin, darbecilerin ve teröristlerin ekmeğine yağ sürmektedir ve onlarla birlikte suç ortağıdır. Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dik duruşunu yanıtsız bırakmayarak sokaklara çıkan bu millet unutulmaz bir destan yazmıştır. Türkiye tarihi boyunca bu destanı çocuklarına okutacak ve gururla anacaktır" dedi.

Kutsallar üzerine oyun oynandı

15 Temmuz'un Türkiye için bir sonuç olduğunu ve 15 Temmuz'da Türkiye'nin kutsalları üzerinden oyun oynandığını açıklayan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "15 Temmuz Türkiye için bir sonuç. 15 Temmuz'u anlamak için Lozan'ı Misak-ı Milliyi çok iyi anlamak gerekiyor. Her darbe ağırdır ancak en ağırı da 15 Temmuz oldu. Kutsallarımızın üzerine herkesin güvendiği bir makyajın arkasında aslında nasıl uluslararası bir gücün var olduğunu gördük. Artçı şokları aslında çok önceden başlamıştı. Her krizden teğet geçerek daha da büyüyerek geliyoruz. 15 Temmuz ile başı gövdeden ayırmaya çalıştılar. Çünkü baş ayrılırsa gövde ne yapacağını bilemez. Temmuz gecesi dünyaya darbeye karşı olduğumuzun ve darbeye dik durduğumuzun göstergesi oldu" şeklinde konuştu.

Milat Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ali Adakoğlu, "28 Şubat'ta Müslümanlara karşı medyada yapılan kirli kampanyaları hatırlayınız. O günlerden bugüne medyada büyük değişimler oldu. Erdoğan'ın önderliğinde medyada özgürlüğün önü açıldı ve milli medyamız 15 Temmuz'da başarılı bir sınav verdi."

Yeni Türkiye çok daha güçlü

28 Şubat sürecinde yaşananları hatırlatan Milat Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ali Adakoğlu, "28 Şubat'ta Müslümanlara karşı medyada yapılan kirli kampanyaları hatırlayınız. O günlerden bugüne medyada büyük değişimler oldu. Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın önderliğinde medyada özgürlüğün önü açıldı. Kendi milli medyamız 15 Temmuz gecesinde ise başarılı bir sınav verdi" diye konuştu.

Panelin ardından, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Genel Yayın Yönetmenimiz Ali Adakoğlu ve Milat Yayın ekibine, birer plaket takdim etti.

Devlet-millet duvarı yıkıldı

Milat Gazetesi Medya Grup Başkanı Ahmet Zeki Gayberi de yaptığı konuşmasında bir kesimin yıllarca bu millete yapmacık kahramanlar dayattığını söyledi. Gayberi "Bu millet 2. Kurtuluş mücadelesini verdiği 15 Temmuz gecesinde kendi evlatlarından binlerce kahraman çıkardı. Yeni Türkiye 15 Temmuz hain girişiminden sonra bugün artık geçmişe göre daha güçlü. Devlet ve milletin arasına örülen duvarları yıkan Erdoğan'ı halk yalnız bırakmayarak sevgisinin karşılığını en net şekilde gösterdi" dedi.

Erdoğan yalnız değil

Milat Gazetesi Yayın Koordinatörü Serdar Arseven ise "Yıllarca FETÖ yapılanmasına her kesimden insanın göz yumduğunu biliyoruz. Ancak 17-25 Aralık süreci sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uzun süre tek başına yürüttüğü mücadeleye 15 Temmuz'da halk bizzat dahil oldu. Milletimiz darbeye karşı olduğu kadar FETÖ ile mücadeleyi desteklediğini ve Erdoğan'ın yalnız olmadığını da gösterdi" şeklinde konuştu.

Darbelere nokta konuldu

15 Temmuz akşamı Türkiye'de vatandaşların direnişi ile tüm darbelere nokta konulduğunu aktaran Milat yazarı Sabiha Doğan, "15 Temmuz akşamı toplumsal direniş ile Türkiye'de darbelere nokta konulacak zirveye ulaşıldı. Darbe girişiminin sonuçlarını çok iyi okumamız gerekiyor. Türkiye'nin 15 Temmuz'daki durumu tüm dünyayı etkileyen bir olaydır" dedi.

Başkomutan çağırdı biz sokağa çıktık

15 Temmuz'da muhabirlik görevini icra ederken gazi olan Enes Babacan yaşananları basın gözünden şöyle aktardı: "15 Temmuz gecesi abdest alıp muhabirlik görevimi yerine getirmek için sokağa çıktım. Başkomutanımız 15 Temmuz gecesi sokağa çıkın dedi. Eğer başkomutanın çağrısı üzerine sokaklara çıkamıyorsak yazıklar olsun bizim gençliğimize. Yıllarca babalarımızın Erbakan'a sahip çıkmadığı için pişmanlığı anlatıldı. Dedelerimiz Adnan Menderes gibi şehit başbakana sahip çıkamadığı anlatıldı. Ama ben ant içtim ben dedim babama dedim ki bir gün başımıza böyle bir şey gelirse ben ne babam gibi ne de dedem gibi olur canımı ortaya koyarım dedim."

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ""Her darbe ağırdır ancak en ağırı da 15 Temmuz oldu. Kutsallarımızın üzerine herkesin güvendiği bir makyajın arkasında uluslararası bir gücün var olduğunu gördük."

Vali Yerlikaya Milat'ı kabul etti

Milat Gazetesi heyetini kabul eden Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, basının 15 Temmuz'daki ilkeli duruşundan dolayı takdir ettiğini ve Milat Gazetesi'nin de bu duruştaki hakkını teslim ettiklerini belirtti. Suriye'ye yönelik Fırat Kalkanı Harekatı hakkındaki gelişmeleri aktaran Vali Yerlikaya, Cerablus başta olmak üzere TSK ve ÖSO'nun kontrolü sağladığı birçok yerleşimde hayatın verdikleri alt yapı ve temel insanı ihtiyaç destekleri ile normale döndüğünü belirtti.

Gazi şehir tarih yazmaya devam ediyor

Milat Gazetesi'ni şehirlerinde görmekten mutluluk duyduklarını belirten Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 15 Temmuz hain darbe girişimine rağmen bölge ekonomisinin canlı olduğunu ancak Suriye ve Irak'taki karışıklığın Antep'li sanayi ve iş dünyasını etkilediğini söyledi. Suriye'de hayattın normale dönmesi için büyük gayret gösterdiklerini vurgulayan Şahin, "Suriyeli kardeşlerimiz sınırın öte tarafında ellerine bulunan ekmeklik buğday, zeytin, zeytinyağı ve yaklaşık 60 bin civarındaki küçük baş hayvanı Türk iş adamlarımızın almasını planlıyoruz. Suriyeli kardeşlerimizin ise bu ticaretle bölgedeki ekonomik faaliyetlerinin hem çeşitlenmesini hem hareketlenmesini hedefliyoruz. Cerablus'un enerji ve temel ihtiyaçları konusunda Gaziantep'ten karşılandı. Şehrimizde bulunan 350 bin Suriyeli kardeşimizin Fırat Kalkanı harekatı ile başlayan huzur ortamının sağlanması durumunda yurtlarına yeniden döneceğine eminiz. Suriyeli çiftçilere de bu kapsamda tohumluk buğday vereceğiz" dedi.

Milat Gazetesi Yayın Koordinatörü Serdar Arseven "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uzun süre tek başına yürüttüğü FETÖ ile mücadeleye 15 Temmuz'da halk da dahil oldu. Milletimiz darbeye karşı olduğu kadar FETÖ ile mücadeleyi desteklediğini ve Erdoğan'ın yalnız olmadığını da gösterdi."

Milat Gazetesi Medya Grup Başkanı Ahmet Zeki Gayberi " Bu millet 2. Kurtuluş mücadelesini verdiği 15 Temmuz gecesinde kendi evlatlarından binlerce kahraman çıkardı. Yeni Türkiye 15 Temmuz hain girişiminden sonra, bugün geçmişe göre daha güçlü."

Milat Gazetesi yazarı Sabiha Doğan, "15 Temmuz akşamı toplumsal direniş ile Türkiye'de darbelere nokta konulacak zirveye ulaşıldı. Türkiye'nin darbeye karşı direnişi, tüm dünyayı etkileyen bir olay oldu.